Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
Szingapúri Nagydíj - Hamilton a hetedik győzelmével az élre ugrott
2014-09-22 11:40:29
Szingapúri Nagydíj - Hamilton a hetedik győzelmével az élre ugrott

Szingapúri Nagydíj - Hamilton a hetedik győzelmével az élre ugrott

 

A 2008-ban világbajnok Hamilton pályafutása 29., idei hetedik győzelmét aratta, és így erősen elhúzott Rosbergtől, aki csak négy első helynél tart az idényben. A második helyen a Red Bull négyszeres világbajnok címvédője, a német Sebatian Vettel zárt, míg a harmadik csapattársa, az ausztrál Daniel Ricciardo lett. Lewis Hamilton a két héttel ezelötti Olasz Nagydíjat is megnyerte, amelyen csapattársa, az összetettben vezető német Nico Rosberg második lett, így 29-ről 22 pontra csökkent az előnye brit riválisával szemben.

 

 

Már a rajtnál tetőfokára hágott az izgalom, ugyanis Rosberg autója nem indult el a felvezető körre, így ő végül a második rajtkocka helyett a boxutcából indulhatott a mezőny után, de Kobajasi Kamui autója sem tudott nekivágni a versenynek. A rajtot Fernando Alonso kapta el a legjobban Ferrarijával, egészen a második helyig jött fel, de aztán egy sikánt levágott, így vissza kellett engednie Vettelt.

 

 

A futam első felében Rosberg továbbra is technikai problémákkal küzdött, melynek az lett az eredménye, hogy végül a 15. körben feladta a viadalt. Ez esélyt teremtett a magabiztosan vezető Hamiltonnak, hogy ha a célig megőrzi első helyét, akkor az összetett pontversenyben is élre álljon hárompontos előnnyel. Ez nem is okozott neki gondot, 2009 után másodszor győzött Szingapúrban, mögötte pedig a Red Bull pilótái értek célba, másodikként az a Vettel, aki az elmúlt három alkalommal megnyerte ezt a versenyt.

 

 

A versenyen mért időre mentek a pilóták, és több mint kétórás futamot tudhatnak maguk mögött a versenyzők, ahol Hamilton 2:00:04.795 óra alatt ért a célba, s így nem tudták végigautózni a tervezett 61 kört. A világbajnoki sorozat két hét múlva Japánban folytatódik.

 

 

Lewis Hamilton nyilatkozata: "Erről álmodtam tegnap éjszaka, de nem gondoltam, hogy meg is történik. Szeretném megköszönni az egész csapatnak, amit idén csináltak, egészen elképesztő a teljesítményünk. A csapat nélkül ez nem sikerülhetett volna, végig versenyképes autónk volt ezen a versenyen. Nem volt olyan nehéz a harmadik kiállás, de kicsit aggódtam, mi lenne, ha bejönne a safety car vagy hasonló. Nagyot változtak a dolgok az én szempontomból, nagyon vártam, hogy legyen egy tiszta hétvégém. Persze a csapat szempontjából nem volt az Nico miatt, mindig cél lenne a kettős győzelem. Nagyon szeretném megköszönni a szurkolóknak is, sokat segítettek" – olvasható a vezess.hu-n.

 

 

Mezei

 

Képek: Reuters, sportmenu.net, forma1-live.hu, szatmar.ro, vezess.hu, gphirek.hu, telesport.hu, AFP

 

Utoljára frissítve: 2014-09-22 12:32:34

További híreink
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben
Jó páros-e a niacinamid és a C-vitamin?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugyanis ezen bőrápoló kombináció esetében nem kell kompromisszu...
2024-03-27 10:28:13, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>