Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Szoknyában távozott ötmillióval a XV. kerületi bank kirablója – nem találják
2021-08-11 20:19:13
Szoknyában távozott ötmillióval a XV. kerületi bank kirablója – nem találják

Szoknyában távozott ötmillióval a XV. kerületi bank kirablója – nem találják

Minden részletében előre megtervezhette akcióját az a bankrabló, aki hétfőn ötmillió forintot vitt el Budapesten egy XV. kerületi pénzintézetből, írta a Blikk. Ugyanis minden hónapban 10-én nagyobb összeg van a bankban, amelyért aznap mennek a vállalkozók. Arra számíthatott, hogy egy nappal korábban több pénzt zsebelhet be.

 

Az elkövető a zsákmányolt pénzzel elmenekült a helyszínről. Lövés nem történt, nem sérült meg senki, de a sokk miatt az alkalmazottakhoz mentőt hívtak. A fővárosi rendőrök azonnal lezárták a környéket, hajtóvadászatot indítva a rabló után, aki szalmakalapban menekült el. Habár a rendőrség még nem fogta el a tettest, a környéken dolgozók szerint biztosan nyomára akadnak, ugyanis rengeteg kamera található az eset helyszínein.

 

Hétfőn öt óra körül ment be a XV. kerületi Kolozsvár utcában fekvő pénzintézetbe, ahol 30-40 percet tölthetett el. Ez rekordnak számít, egy átlagos bankrablás ugyanis csak 90-120 másodpercig tart. Szemtanúk szerint a bankrabló szoknyában és szalmakalapban menekült a helyszínről, az sem kizárt, hogy a rabló busszal érkezett vagy távozott. Fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegetve követelt pénzt, és bár lövés nem dördült, a sokk miatt a banki alkalmazottakhoz mentőt kellett hívni.

 

A bankrabló után elindították a hajtóvadászatot, amely hétfő óta is tart. A férfit még nem kapták el, de valószínűleg a nyomára akadtak, ugyanis rengeteg térfigyelő kamera van a környéken. Egy FBI által kiképzett túsztárgyaló, Lipták Marcell az Indexnek azt mondta, az elmúlt harminc évben rengeteget fejlődött hazánkban a biztonságtechnika, így ma már szinte elképzelhetetlen, hogy bárki bemenjen a bankba, és csak úgy kipakolja a páncélszekrényt.

 

(kép: illusztráció)

További híreink
Egységesen kezeli a rendezvényeket
Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán.
2024-03-19 02:12:25, Hírek, Színes Bővebben
Európai szintű kezdeményezés
Az EU PAL-COPD az első olyan nagyszabású nemzetközi vizsgálat, amelynek célja a palliatív ellátás beépítése a tüdőgyógyászatba.
2024-03-18 02:47:32, Hírek, Színes Bővebben
Csillagászati Héten lehozzák a csillagokat is Pécsen
A leendő magyar űrhajóssal is találkozhatnak az érdeklődők a Csillagászati Héten Pécsen a Zsolnay Negyedben.
2024-03-17 01:28:58, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
2015 és 2023 között összesen 1360 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a Rogán Antal vezette minisztér...
Bővebben >>