Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Találkozás az ellenséggel
2017-05-27 17:00:48
Találkozás az ellenséggel

Találkozás az ellenséggel

Mit gondolnánk az áldozatról, miért beszélt így? Félt? Nem találta a megfelelő szavakat? Netán nem is bánta, hogy tönkretették az életét? 
 
Szóval miért beszélt így Hiller István Gulyás Gergellyel, amikor tegnap este leállt vele vitatkozni az ATV-ben? Az országot ért tragédiát miért jelentéktelenítette el ezzel a megállapítással? „Maguk nem kiterjesztették a magyar demokráciát, hanem szűkítették.”
 
Szűkítették?
 
Magyarországon tehát a demokrácia csak így egyszerűen le van szűkítve. És mennyivel? Egy törvény „szűkült le”? Tíz? Száz? Nem esetleg inkább ötszáz? Na és lehet sztrájkolni? Lehet népszavazni? Lehet az egész országban mindenhol ellenzéki rádiót hallgatni? Lehet a kormány vagy a kormánypárt valamelyik tagját sikerrel perelni? Lehetséges Orbán Viktor családján és érdekkörén kívül másnak is közbeszerzési pályázatot nyerni? Lehetséges a miniszterelnök terveit, szándékait a demokráciák szokásos eszközeivel visszafogni? Mondjuk azért, hogy ne költözhessen többszáz milliárdért a Várba? Hogy ne véreztesse ki az országot újabb és újabb értelmetlen sportlétesítményekkel? Tehetünk-e bármit is az ellen, hogy ne vásároltathassa fel az ország összes vidéki újságját és ne tehesse tönkre azokat, amelyek megpróbálják korlátozni a hatalmát? Megakadályozhatjuk-e abban, hogy ne titkosíttathasson bármit, amit a nép elől el akar rejteni? És egyáltalán, hogy ne uralkodhasson úgy, mint Dzsingisz kán. 
 
De akkor a CEU-ról vitázó Hiller István miért beszélt mégis úgy, mint aki fél, vagy nem találja a megfelelő szavakat, vagy mint akinek ez az egész nem is olyan fontos? Minek prédikált Gulyásnak a tudás fontosságáról, és miért igyekezett, akár egy tehetetlen szülő, szegény kis frakcióvezető-helyettes lelkére hatni: „az életben egyszer próbálják meg beismerni, hogy rosszul döntöttek… ahelyett, hogy vádiratnak alkalmas tények tömegével semmisítette volna meg.
 
Gulyás egy sima modorú bűnöző, nem mellesleg az életünket tönkretevő illiberális alkotmány egyik kidolgozója. Elmehetett volna egy ügyvédi irodába válópereket, gyerektartási ügyeket intézni, ehelyett szakértelmét egy olyan bűnözői csoportnak ajánlotta fel, amely életveszélyesen sérti nemzeti érdekeinket. Ő nem egy háborúzó hadsereg parancsot teljesítő tisztje, hanem békében, demokráciában elkövetett bűntettek százainak készséges résztvevője. 
Jogunk van ítélkezni felettük, és kötelességünk is. Hillernek is ezt kellett volna tennie, és nem hálálkodnia, amiért Gulyás egyáltalán leült mellé. De a párttársaihoz hasonlóan ő is fél, és igazából egyiket sem érdekli már ez az egész.
 
Ja, és persze pont ettől olyan keresett interjúalanyok.
 
Bruck András
További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>