Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Támadnak a féldisznók!
2014-02-05 13:49:36
Támadnak a féldisznók!

Támadnak a féldisznók!

A sertéshús áfájának csökkentése a boltban kapható termékek többségénél nem látszik, ám van erre is van egy megoldás: félsertést kell árulni. 

 

Egy meglehetősen unortodox termékkel bővült a CBA, a Metro és az Auchan kínálata: megjelentek a félsertések– írja a mindenár.hu. Persze a  félsertést hazavinni és otthon vele dolgozni is macerásabb, mint ha a húspultokban kapható tarját vagy lapockát választaná a vevő (most komolyan, odáig jutott a magyar, hogy a fürdőkádban darabolja a disznót, mert az olcsóbb?) , a lépés azonban nem véletlen, az ár ugyanis mindenképpen a félsertés mellett szól, arra ugyanis ma már nem a többi sertéstermékre érvényes 27 százalékos áfa, hanem a januártól 5 százalékra csökkentett kulcs vonatkozik.



A CBA-ban a múlt héten 649 forintért adta a félsertés kilóját, az Auchan péntektől 648 forintért kínálja. A Metro-áruházakban 786 forint a bruttó ár. A két előbbi láncban a nettó ár 617 forint, a Metróban pedig 749 forint. Vagyis a 27 százalékos áfával a bruttó ár 783-951 forint lett volna - írja a blog. Azt, hogy a félsertés árusítása azért még nem a mindennapi menetrend része, jelzi, hogy az Auchanokban csak telefonos vagy személyes megrendelésre hozzák a jószágot, és a Metro katalógusban is felhívják a figyelmet, hogy előbb érdemes benyújtani az igényünket. 

 

A parlament tavaly fogadta el az 5 százalékos sertésáfáról szóló módosítást, amelynek lényege, hogy a termelők és a vágóhidak 5 százalék áfát számíthatnak fel az élő és a félsertések után. 


Ezek után nincs mese - Dezsőnek meg kell halnia!





-naan-

Utoljára frissítve: 2014-02-05 13:59:19

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>