Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Tarjányi Péter biztonságpolitikai elemző és médiatulajdonost két év felfüggesztett börtönre ítélték
2018-01-16 14:00:26
Tarjányi Péter biztonságpolitikai elemző és médiatulajdonost két év felfüggesztett börtönre ítélték

Tarjányi Péter biztonságpolitikai elemző és médiatulajdonost két év felfüggesztett börtönre ítélték

Ezt először a Pesti Srácok írta meg, majd a kormányközeli lap értesülését Tarjányi is megerősítette. Az I. és II. rendű vádlottakat 2-2 év, a III. rendű vádlottat pedig 1 év 10 felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, nem jogerősen. 
 
A Fővárosi Főügyészség szerint egy Csongrád megyei szálló felújítására irányuló projekt kapcsán a beruházó cég vállalkozási szerződést kötött a kiírt pályázatot elnyert kivitelező céggel. 
 
A beruházásra a felek 2010 júliusában 2,7 milliárd forint összegben kötöttek vállalkozási szerződést, melyet két hónappal később 3,5 milliárd forintra módosítottak.  A felek között közvetítőként egy harmadik cég járt el, amelyet a beruházás elnyerése kapcsán a vállalkozói díj 10 %-a illette meg megbízási díjként (mintegy bruttó 441 millió forint).
 
A vád szerint a vállalkozói díj (és ezzel együtt a közvetítő cég megbízási díja) megemelése kapcsán a közvetítő cég részéről eljáró vádlottak arra hivatkoztak, hogy a finanszírozó hitelintézet felemelte az önrészt, amihez a beruházónak további több százmillió forintra van szüksége, ezt az összeget pedig részben a közvetítőnek járó megbízási díjból fedeznék.
 
A valóságban azonban a hitelintézetekkel folytatott tárgyalások kezdeti szakaszban megrekedtek, önrész megemeléséről nem volt szó, a beruházó nem rendelkezett az előleg összegével sem – áll a 24.hu összefoglalásában/.../
 
Az ügyész a vádlottak terhére, a büntetés súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést. A vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek.
További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már egyáltalán nem furcsa, amikor azt halljuk egy ismerőstől, hogy külföldre megy tanulni vagy dolgoz...
Bővebben >>