Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Tarlós bebukta a patkányozást – elmeszelte a bíróság
2019-09-20 12:13:47
Tarlós bebukta a patkányozást – elmeszelte a bíróság

Tarlós bebukta a patkányozást – elmeszelte a bíróság

„Egy tipikus fideszes mutyi forgatókönyvének összes elemét látni lehet a fővárosi patkánymentesítésre kiírt közbeszerzési pályázatnál és az ügyben Tarlós István főpolgármester minden megnyilvánulása hazugság volt” – jelentette ki Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Karácsony szerint „hazudtak és csaltak” a főváros vezetői a patkánymentesítésre kiírt közbeszerzés kapcsán.

 

Noha korábban a főpolgármester és helyettese mindenben jogszerűnek nevezte a budapesti patkányirtás ügyében folytatott közbeszerzési eljárást, a Fővárosi Törvényszék most mégis a 47 év után leléptetett Bábolna Bionak adott igazat. Az ítélet alapján tényleg nem volt minden rendben az RNBH Konzorcium referenciáival - értesült az Index.

 

A fővárosi rágcsálóirtást 47 évig végző Bábolna Bio Kártevőirtó Kft. már tavaly júliusban jogorvoslatot kért a tenderről szóló döntés ellen a Közbeszerzési Döntőbizottságtól, mivel álláspontja szerint a nyertes konzorcium referenciái több ponton sem feleltek meg a tenderkiírásnak, és a közbeszerzési eljárásban az ajánlatkérő elmulasztotta tisztázni a nyertes ajánlattevő konzorcium által benyújtott referenciák meghatározó tartalmi elemeit. Ebből arra lehet következtetni: a főváros és a döntőbizottság is úgy fogadta el a referenciákat, hogy nem bizonyosodott meg azok valóságtartalmáról – írja a portál.

 

Ha ezt megtették volna, akkor kiderül, hogy a nyertesnek nincsenek meg teljeskörűen a pályázatban elvárt szakmai tapasztalatai, erősítette a bírói döntés a Bábolna álláspontját.

 

Eredetileg a Közbeszerzési Döntőbizottság elutasította a Bábolna Bio jogorvoslati kérelmét, és ezután a Fővárosi Önkormányzat megkötötte a patkánymentesség fenntartásáról szóló ötéves szerződést az RNBH Konzorciummal. A Bábolna Bio a döntőbizottsági határozat ellen jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszéken, mivel szerinte a Közbeszerzési Döntőbizottság nem értékelte megfelelően az általa benyújtott szakvéleményt, bizonyítékokat, szakmai álláspontját, nem tisztázta megfelelően a tényeket, nem hallgatta meg ennek érdekében a feleket, így téves jogi álláspontra helyezkedett, amikor elutasította a kérelmét.

 

A Fővárosi Törvényszék szeptember 10-én hirdetett ítéletet, melyben hatályon kívül helyezte a döntőbizottság határozatát, és egyben új eljárás lefolytatására kötelezte a döntőbizottságot az ügyben.

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az utasbiztosítás az, ami legalább annyira fontos egy külföldi út előtt, mint bármi egyéb, amit beleteszünk ...
Bővebben >>