Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Társtalan társelnöke lehet az LMP-nek
2019-07-03 15:01:46
Társtalan társelnöke lehet az LMP-nek

Társtalan társelnöke lehet az LMP-nek

A hétvégén várhatóan újraválasztják az LMP  testületeit, még az is lehet, hogy a férfi társelnök társtalan marad.  Mint köztudott a párt Országos elnöksége azután mondott le egyhangúlag, hogy az uniós választásokon nagyon gyengén szerepelt az LMP.  

 

A társelnöki pozíció(ko)n kívül újraválasztják az országos elnökséget, az országos politikai tanácsot a fegyelmi bizottságot és az etikai bizottságot is. A férfi társelnöki pozícióra két aspiráns is van, egyes források szerint Ferenczi István az esélyesebb erre, aki most a kispesti önkormányzatban képviselő.

 

A pártban kevésbé ismert másik társelnökaspiráns Kendernay  Jánosnak brüsszeli diplomata karrierje van, de a politikai közösségbe kevésbé ágyazódott be. A női társelnöki tisztségre a legtöbb ajánlást, a párt parlamenti frakciójának egyik helyettes vezetője, Schmuck Erzsébet gyűjtötte össze, mégsem lehet most esélye a tisztség elnyerésére, mert a tavalyi országgyűlési választások alkalmával a többi ellenzéki párttal való koordinálása miatt el van tiltva a tisztségvállalástól. Mivel jelenleg megfelelő gyakorlattal és médiaképességgel bíró másik női párttag neve nem merült fel, és elmondható, hogy nincs is ilyen az LMP-ben, ezzel patthelyzet alakult ki.

 

Amikor Kassai Dánielt, a pártból a koordinációs visszalépése miatt kizárt  tagot a bíróság visszahelyezte az LMP-be, felmerült, hogy az összes hasonló esetben semmisségit hirdetnek és eltörlik a fegyelmiket. Ez mégsem történt meg, így Schmuck Erzsébet sem lehet társelnök. Talán a most felálló új fegyelmi- és etikai bizottságok mégis másképp döntenek, és akkor megoldódhat a női társelnök megválasztása.

 

Mint ismert, Szél Bernadett, a párt volt női társelnöke és frakcióvezetője is pont a koordinációban való részvételéért kapott fegyelmit. A nagy fegyelmi osztogatások közepette azonban elfeledkeztek arról, hogy hasonló kvalitású és médiaképes nő aligha van az LMP-ben: le is zuhant a párt népszerűsége.

 

Kertész Z István

 

Utoljára frissítve: 2019-07-04 12:30:01

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>