Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Teljesen mindegy, mit csinál az ATV, úgyis feljelentik
2014-04-01 17:39:54
Teljesen mindegy, mit csinál az ATV, úgyis feljelentik

Teljesen mindegy, mit csinál az ATV, úgyis feljelentik

Ismét beidézték az ATV-t a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé. Az értesítőből nem derül ki, milyen ügyet és milyen panasz alapján tárgyal a NVB. A tárgyalásra 15 óra 30 perckor kerül sor.


"Tájékoztatom, hogy a Nemzeti Választási Bizottság a mai napon, 15 óra 30 perckor kezdődő ülésén magánszemély által benyújtott, ATV Zrt.-t érintő kifogást tárgyal. A Bizottság ülésének helyszíne a Nemzeti Választási Iroda székháza (V. kerület Budapest, Alkotmány u. 3., II. emelet NVB tárgyaló). Tájékoztatom, hogy az ülés nyilvános" - írta a Nemzeti Választási Iroda az ATV honlapján megjelent beszámoló szerint. 

 

A honlapon közzétett információ szerint végül nem hivatalosan, hosszas telefonálás után megtudták, hogy pontosan milyen ügyben ül össze az NVB. Vasárnap az ATV élőben közvetítette a kormányváltó összefogás tömeggyűlését az Opera mellől. A panasz szerint ez politikai reklám. Mondjuk az ATV szombaton a Fidesz tömeggyűlését is közvetítette, ezt azonban valamiért nem vizsgálja az NVB.


A Kormányváltó szövetség a hírre reagálva közleményt adott ki kedd délután: 

"A kormányváltó pártok megütközve értesültek arról, hogy egy feljelentő panasza nyomán a Nemzeti Választási Bizottság vizsgálatot indított, hogy miért közvetítette az ATV múlt vasárnap az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP közös demonstrációját. Az ellen nem merült fel kifogás, hogy ugyanebben a magántelevízióban az orbáni "békemenet" is élő adásba került.
 
Inkább azt kellene kivizsgálnia a testületnek, hogy az adófizetők pénzén fenntartott, közszolgálatinak hazudott Magyar Televízió miért nem közvetítette élőben a Kormányváltók tüntetését. Kötelességük lett volna tájékoztatni a nézőket, hiszen aznap ez volt a legfontosabb kampányesemény Magyarországon. Látva persze, hogy az MTI nem hajlandó tudósítani az ellenzék sajtótájékoztatóiról, amelyeken a Fidesz frakcióvezetőjének vagyonosodása a téma, már meg sem lepődünk azon, ahogy a Fidesz-média lábbal tiporja a sajtószabadságot. 
 
2014-ben Magyarországon az országgyűlési kampány- és a  választás nem tisztességes körülmények között zajlik. Csorbítják az ellenzék jogait, megpróbálják megfélemlíteni az ellenzéknek helyet adó médiumokat, a hatalom korrupciós ügyeit elhallgatják, 
 
A kormányváltó pártok felszólítják a Nemzeti Választási Bizottságot, hogy azonnal vonja vissza az ATV-re kimért egymillió forintos büntetést.
 
MSZP-Együtt-DK-PM-MLP"
 


Utoljára frissítve: 2014-04-01 17:41:40

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>