Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Tényleg nincs diplomája a környezetvédelmi hatóság főigazgatójának
2013-12-07 09:26:09
Tényleg nincs diplomája a környezetvédelmi hatóság főigazgatójának

Tényleg nincs diplomája a környezetvédelmi hatóság főigazgatójának

"Tolnai Jánosné nem csak nem doktor, de a diplomája is csak kitalált. Fazekas miniszterrel kart karba öltve, tavasz óta arcátlanul és gátlás nélkül hazudoznak. Ez talán még Magyarországon is sok."

 

Az Együtt-PM szerint az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatója, Tolnai Jánosné Szatmári Katalin a saját állításával ellentétben nem szerzett diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán. Erről Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke számol be a blogján, a főiskola jogutódjától kapott tájékoztatásra hivatkozva.

 

Az Együtt-PM színeiben politizáló független képviselő azt írja, hogy a vitatott diplomát kiadó Kandó Kálmán Műszaki Főiskola jogutódjaként működő Óbudai Egyetemtől pénteken kapott választ, amely "végre egyértelművé teszi: ez a diploma soha nem létezett". A politikus bizonyítékképpen a blogra feltette az egyetemtől kapott hivatalos választ is.

 

Jávor Benedek arra is kitér, Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalinról korábban az is kiderült, hogy doktori címe semmilyen formában nem felel meg a magyar jogszabályoknak, "az a papír, amit lobogtat, a vitrinbe kitehető, de Magyarországon - a Magyar Akkreditációs Bizottság szerint - doktorátusként nem értelmezhető".

 

Emellett azt is megjegyzi, hogy a főigazgató hivatalos önéletrajzban szereplő középfokú angol nyelvvizsgáról is kiderült, "hogy valami hibádzik vele, és egyszer csak rejtélyes körülmények közt tűnik el, a nyelvvizsgabotrány kellős közepén".

 

Az úgy előzménye, hogy az LMP áprilisban kérte fel Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, hogy hozza nyilvánosságra Tolnai Jánosné Szatmári Katalinnak, az OKTVF főigazgatójának teljes és naprakész szakmai önéletrajzát. Az LMP-s Csiba Katalin akkor azt mondta, hogy Szatmári Katalin hivatalosan doktori címet használ, de eközben nem szerepel az Országos Doktori Tanács hivatalos jegyzékében. Hozzátette, hogy a főigazgató önéletrajzában egy olyan intézmény van feltüntetve a díszdoktori cím kiadójaként, amely nem rendelkezik doktori iskolai akkreditációval.

 

 Jávor Benedek legutóbb novemberben közölte, hogy az Együtt-PM az OKTVF főigazgatójának azonnali hatályú felmentését kéri az önéletrajzára vonatkozó valótlanságokra és a szervezet törvénytelen működésére hivatkozva. A politikus egyúttal lemondásra szólította fel Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert.

 

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség válaszként alaptalan vádaskodásnak nevezte Jávor Benedek szavait. A főfelügyelőségnek az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: elképedve állnak "az Együtt-PM társelnökének (...) alaptalan és valótlan tartalmú vádaskodása előtt".

 

Az OKTVF sajnálattal veszi tudomásul, hogy "bizonyos személyek, politikai karrierjük esetleges sikeréért, bárkit, bármikor képesek lejáratni, alaptalanul bűncselekményekkel megvádolni, rágalmazni és bemocskolni" - tették hozzá.

 

forrás: Gyömrői Hírhatár

fotó: Véleményvezér Blog

 

További híreink
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Aktuális Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Befejeződött a Lauber Dezső Sportcsarnok belső felújítása.
Bővebben >>