Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Termetes szarvas „stoppolt le” egy Volvo-t
2015-11-10 19:10:52
Termetes szarvas „stoppolt le” egy Volvo-t

Termetes szarvas „stoppolt le” egy Volvo-t

Mit lehet tenni a vadbalesetek kivédésére? Sokat nem, legfeljebb otthon maradni. A "kivilágítatlan" vadak a legváratlanabb helyeken bukkanhatnak elő és a sofőrök sokszor csak azt látják, hogy elsötétül az ablakuk, majd szinte ugyanabban a pillanatban már ütköznek. Akkor sincs feltétlenül biztonságban az autós, ha az út mellett kerítés húzódik, hiszen az űzött szarvas számára ezek sokszor nem jelentenek akadályt.

 

A vadállatok élettere folyamatosan csökken Vas megyében is, az építkezések elvágják őket korábbi területeiktől, a gépek zaja pedig nappal is megriaszthatja az állatokat, így a vadveszély minden órában fennáll. Az autósokat jelenleg semmi nem védi ilyen helyzetekben, tehát ha elgázolnak egy vadat, akkor a járművükben keletkezett kárt nem téríti meg a vadásztársaság. (Korábban arra is volt példa, hogy a vadásztársaság követelte az értékes vad árát az állatot elgázolótól.)  Egyedüli kárenyhítést a casco biztosítás nyújthat, amely azokra a károkra nyújt fedezetet, melyek egy előre nem látható, nem várt esemény során keletkeznek. Itt sem árt azonban elolvasni az apróbetűt és természetesen a casco-ért is fizetni kell.

 

(112press.hu)

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az aktuális lakberendezési trendekben előkelő helyet foglalnak el a különféle falpanelek, melyeket egyre többe...
Bővebben >>