Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Tiborcz panaszai: Több fényt... Hódmezővásárhelyre is - de ne a mi zsebünkből lopja
2018-02-11 15:03:53
Tiborcz panaszai: Több fényt... Hódmezővásárhelyre is - de ne a mi zsebünkből lopja

Tiborcz panaszai: Több fényt... Hódmezővásárhelyre is - de ne a mi zsebünkből lopja

Aki ezt mondja, az műveletlen tahó, netán undorító ateista, aki nem a transzcendencia megalapozta erkölcsi rend szerint éli az életét, hiszen még a Bibliát sem ismeri.

 

Miről is van szó? Az Örökkévaló az első napon nem azt mondta, hogy „Legyen világosság!”, ez hibás fordítás, hanem azt mondta, hogy „Legyen fény!” ( יהי אור – jehi or), hisz hogyan is lehetett volna világosság, amikor a világító testeket az ég boltozatán, vagyis a Napot, a Holdat és a csillagokat csak a negyedik napon teremtette meg. Ekkor azonban a מָאוֹר (ma’or) kifejezés szerepel, amely fényforrásra, világító testre utal.

 

Vagyis Tiborcz, Lázár és társaik helyesen cselekedtek, a biblikus elvárásoknak megfelelően: mert Hódmezővásárhelyen a lenyúlt pénzeken túl azért lett valami fény, ha nem is világosság. Milyen sok időnek kellett eltelnie a biblikus textustól Goethe utolsó szavaiig, hogy Mehr Licht!, azaz Több fényt! Úgyhogy a hódmezővásárhelyiek elégedjenek meg most ennyivel, szépen várakozzanak, s két-háromezer év múlva a Tiborcz- és Lázár-leszármazottak (akik épp annyit fognak érni, amennyijük van nekik) majd gondoskodnak még több fényről.

 

Továbbá, ha egyesek olykor-olykor Lázár János cselekedeteiből, mondásaiból és roppant árulkodó arckifejezéseiből hajlamosak azt kiolvasni, hogy Lázár maga az ördög, a Sátán, ne felejtsék el, hogy Lucifer neve a lux, lucis (fény) és a fero (hozni) szavak összetételéből keletkezett, vagyis jelentése „fényhozó”. Akkor most mi a baj Lázár Jánossal?

 

Végül ezek a gyalázatos és ostoba vádaskodók azt sem tudják, hogy latinul az „És mondta Isten: Legyen világosság!” úgy hangzik, hogy „Et dixit Deus: Fiat lux”, vagyis a szövegből egyértelműen kiderül, hogy az Isten (továbbiakban Orbán Viktor) nem lányának férjét, azaz a vejét szólította meg, hanem a Fiat, így mi köze az egészhez ennek a derék és velejéig becsületes Tiborcz Istvánnak?

 

Amúgy szerintem a fenti eszmefuttatásom perceken belül ott lesz Polt Péter asztalán, mint enyhítő (esetleg felmentő) körülmény.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>