Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Tíz évig bérelt egy 70 m2-es lakást 18 ezer forintért a budai Várban a Dunakeszi Közüzemi Kft. ügyvezetője
2022-09-14 19:49:27
 Tíz évig bérelt egy 70 m2-es lakást 18 ezer forintért a budai Várban a Dunakeszi Közüzemi Kft. ügyvezetője

Tíz évig bérelt egy 70 m2-es lakást 18 ezer forintért a budai Várban a Dunakeszi Közüzemi Kft. ügyvezetője

Varga Zoltán dunakeszi jobbikos önkormányzati képviselő fb-posztjában azt állítja, hogy Homolya József, a Dunakeszi Közüzemi Kft. ügyvezetője (és korábbi fideszes önkormányzati képviselő) 18 ezer forintos bérleti díjért kapott tíz éven át önkormányzati bérlakást. A bejegyzés az alábbiakban foglalható össze.

 

Varga posztja szerint egy júliusi testületi ülésen hosszabbította meg a fideszes többség Homolya József ügyvezető tisztségét a Dunakeszi Közüzemi Kft. élén. Az illető a munkájáért 2019-ben havi 774 ezer, 2020 és 2021-ben 840 ezer forintos bruttó keresete mellé 37 500 forint cafetériát is kapott, de már 2001-ben is ügyvezetője volt a cégnek.(...)

 

Varga Zoltán a bejegyzése megírása előtt megkereste a 2019 óta ellenzéki vezetésű önkormányzat polgármesterét. Mint írja, „becsületére legyen mondva, hogy vasárnap este, családi program közben, a közvetlen telefonjáról keresett meg V. Naszályi Márta, hogy tájékoztasson a fennálló helyzetről”.

 

A polgármester elmondta neki, hogy mivel az első ingatlan per alatt állt, melyet a kerületi önkormányzat elveszített, a jelenlegi kerület és nem vizsgálta a lakók hátterét, hanem mindenkinek, aki a korábbi, fideszes többség által megalkotott helyi lakásrendelet szerint bérlakást bérelt a kerületben, cserelakást biztosított a perben elveszített lakások helyett.

 

Az önkormányzat nem vizsgálta sem a lakók hátterét, a politikai hovatartozásukat, csak azt, hogy a korábbi vezetéstől örökölt lakásrendelet alapján jogosultak-e a szociális bérlakásra, „hiszen az is hasonló támadási alapot adhatott volna, hogy valakinek, aki a Fidesztől örökölt rendelet szabályai szerint jogosult rá, pusztán azért nem biztosít cserelakást a kerület, mert mondjuk kiderül róla, hogy a dunakeszi fideszes vezetés kegyeltje az illető”.

 

A polgármester a telefonban elmondta, hogy a bérlakások kiadásának jogalapját felülvizsgálja a kerület vezetése, kizárólag a bérlők anyagi körülményeire figyelemmel és függetlenül a személyes politikai meggyőződésüktől, ehhez azonban először a korábbi kerületi vezetéstől „örökölt” lakásrendelet felülvizsgálatára van szükség (ez a munka már korábban elkezdődött).

 

Varga úgy döntött, hogy fél szemmel figyelni fogja, hogy „a korrekció” az ellenzéki kerületvezetés alatt valóban megtörténik-e. „Az eseményekről mindenképpen be fogok számolni” – idézi a képviselő állításait a magyarnarancs.hu.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra...
Bővebben >>