Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Tizennégy méternyi dosszié: kiadták a trafikmutyi anyagait
2014-08-01 13:26:41
Tizennégy méternyi dosszié: kiadták a trafikmutyi anyagait

Tizennégy méternyi dosszié: kiadták a trafikmutyi anyagait

 A Demokratikus Koalíció pártigazgatója átvette pénteken a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban a trafikpályázatok során elbírált értékelési lapokat és a települési értékelési jegyzőkönyveket.

 

Varju László a DK több aktivistájával érkezett, akik a mintegy 14 folyóméternyi aktahalmazt, amely a DK tájékoztatása szerint tíz nagyobb és közel 160 kisebb dobozt töltött meg, az épület előtt várakozó furgonba pakolták.

 

Varju László, miután a minisztériumban szignálta az átadási és átvételi dokumentumokat, az épület előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ország "egyik legszégyenteljesebb" pályázati kiírásának következményei tízezreket fosztottak meg munkájuktól. Emlékeztetett arra, hogy a tárca egy bírósági eljárás után adta ki számukra az adatokat. Hozzátette, hogy a minisztériumban jelezték, lemondanak arról a 25 millió forintról, amelyet korábban a másolásért akartak kérni.



 

A DK törekszik arra, hogy a pályázati jegyzőkönyvek minél hamarabb nyilvánossá váljanak, de a dokumentáció személyes adatokat is tartalmaz, és az adatvédelmi törvény betartásával kell eljárniuk - közölte. A képviselő elmondta, hogy a papírokat a párt ügyfélszolgálati irodájába viszik, ahol három szakértő segítségével megkezdik azok feldolgozását. Varju László az ügyben a jövő hétre ígért további tájékoztatást.


 

A pártigazgató egy másik témában feltett kérdésre azt válaszolta: jogszerűen vette fel azt az 1,4 millió forintot, amelyet azután utalt neki az Országgyűlés, hogy az előző ciklus végén megszűnt a képviselői mandátuma. A Blikk ezzel foglalkozó írása felhívta a figyelmet arra, hogy bár a politikus mandátuma május 5-én megszűnt, június 30-án megkapta párttársa, az EP-be távozó Molnár Csaba képviselői helyét, így azóta újra képviselő.

 

Varju László elmondta: a pénzből 980 ezer forintot Zugló fideszes polgármesterének, Papcsák Ferencnek fizetett, akivel szemben elveszített egy pert, míg a fennmaradó összeget abban a két hónapban költött el, amíg nem rendelkezett mandátummal. Nem rendelkezik arról jogszabály, hogy vissza kellene fizetnie a neki utalt pénzt, szerinte más képviselők is voltak hasonló helyzetben, de "visszafizetés nem történt" - mondta Varju László, aki arra a kérdésre, hogy erkölcsösnek tartja-e, ha megtartja a pénzt annyit felelt: "én azt gondolom, hogy jogszerűen jártam el akkor és annak megfelelően használtam fel, tehát ez így rendben van".



BŐVEBBEN: Nyert a DK – kiharcolták a trafikpályázatok jegyzőkönyveit >>>>



Fotók: HarkaiP.

Utoljára frissítve: 2014-08-01 20:12:24

További híreink
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén május 18. és 26. között várja a zenekedvelőket a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, melynek nyitóeseménye...
Bővebben >>