Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Többen haltak meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben
2019-11-12 16:35:04
Többen haltak meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben

Többen haltak meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben

A 2018-as összefoglaló jelentés hétfőn jelent meg. A TASZ  blogján az olvasható, hogy bár az idei összefoglaló némileg érthetőbb, mint a korábbi években, de az még mindig a szakmának, és nem a nagyközönségnek készült. 

 

Az összesítésből kiderül, hogy az elmúlt évben több mint 15 000-en betegedtek meg kórházi fertőzések miatt és ebből több mint 540-en meg is haltak. A jelentés szerint a kórházi fertőzések leglényegesebb mutatóinál romlott a helyzet az elmúlt évben. A számadatokból az derül ki, hogy arányaiban több a megbetegedés és a haláleset az előző évhez képest – áll a TASZ összefoglalójában.

 

Ez a szám a kikerült adatoknál is magasabb lehet, mivel vannak olyan fertőzéstípusok, amelyeket nem kell minden kórháznak jelentenie sőt, a bejelentési fegyelem sem olyan szigorú amint az elvárható lenne, ugyanis vannak olyan kórházak, amelyek jobban s vannak, melyek kevésbé veszik elvárható precizitással a bejelentési kötelezettséget.     

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk ú...
Bővebben >>