Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Többen is elhajtottak a halott motoros és a segítséget kérők mellett
2016-08-08 20:30:31
Többen is elhajtottak a halott motoros és a segítséget kérők mellett

Többen is elhajtottak a halott motoros és a segítséget kérők mellett

Helyszíni információk szerint az ütközés után több jármű is elhajtott a baleset helyszíne mellett, még akkor is, amikor próbáltak megállítani valakit, hogy segítséget kérjenek. A sofőrök valószínűleg siettek és nem akartak elkésni egy feltételezhetően halott motoros és pár autóban rekedt sérült miatt, esetleg féltek, hogy koszos lesz a kezük/.../.

 

Sokan azzal védekeznek, hogy egy halottat nem tudnak feltámasztani, másért meg minek álljanak meg? Pedig ha meghallgatnák azokat, akik hasonló szituációban segítséget kérnek, akkor talán elgondolkodnának.

 

Előfordul, hogy a túlélők olyan sokkos állapotba kerülnek, hogy még a saját nevüket sem tudják megmondani és így a segélyhívó száma sem jut eszükbe. Már ha megvan a telefonjuk és nem repült be az ütközésnél a roncsok közé. Az is lehet, hogy a telefon összetörik, szétesik és így használhatatlanná válik. Aki elhajt egy ilyen helyszín mellett, az lehet, hogy percekkel hosszabbítja meg a segítség helyszínre érkezését, a sérültek szenvedését. De az is lehet, hogy csak kötszer kell az elsősegélydobozból, vagy bármi egyéb apróság.

 

Ilyen esetekben mindig álljunk meg, hallgassuk meg a kérést és lehetőség szerint segítsünk. Ha rajtunk kívül álló okok miatt nem tudunk segíteni, akkor is nyugodt lelkiismerettel indulhatunk tovább.

 

(112press.hu)

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>