Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Többezres tömeg vonult a budai Várba az Index melletti szimpátiatüntetésen
2020-07-25 17:38:32
Többezres tömeg vonult a budai Várba az Index melletti szimpátiatüntetésen

Többezres tömeg vonult a budai Várba az Index melletti szimpátiatüntetésen

A tüntetést a Momentum szervezte, később becsatlakozott a Jobbik és a DK is, ennek megfelelően sok pártzászló volt a tömegben. A tüntetést pár napja, még azelőtt hirdették meg, hogy felállt volna az Index teljes szerkesztősége – számolt be a demonstrációról többek között a hvg.hu.

 

A menet fél órás csúszással, 18.25 körül indult el, a felvezető "szabad ország, szabad sajtó" feliratú molinó mögött Fekete-Győr András Momentum elnök, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, Orosz Anna, Cseh Katalin illetve a maszk miatt nehezen felismerhető más momentumosok vonulnak. A maszkviselést a koronavírus-helyzetre tekintettel engedélyezte a rendőrség.

 

A tömeg skandálva vonult, a többi között azt kiabálták, "nincs másik", illetve, hogy "veletek vagyunk", "konzultálni jöttünk."

 

A Külügyminisztérium közelében a "Szijjártó, gyere ide le" is felharsant, de skandálták az "Orbán takarodj, vidd az összes haverod" rigmust is.

 

A tüntetést este 9-ig tervezték azzal, hogy a beszédek majd 8 előtt elkezdődnek, ehhez képest a tömeg eleje 20.20 körül ért csak fel a Karmelita Kolostorhoz, fél 9 körül még várták a tömeg végét. A történtekkel kapcsolatban az eseményen felszólalt Orosz Anna, a Momentum képviselője,  Gulyás Balázs, a Magyar Hang publicistája, Herczeg Zoltán divattervező, civil politkai aktivista, Szekeres Tamás, a Bors korábbi főszerkesztője, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, valamint Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

 

A tüntetés este 10 óra körül ért véget a miniszterelnöki rezidencia előtti területen.

 

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>