Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Miklós napja van.
Többezres tömeg vonult a budai Várba az Index melletti szimpátiatüntetésen
2020-07-25 17:38:32
Többezres tömeg vonult a budai Várba az Index melletti szimpátiatüntetésen

Többezres tömeg vonult a budai Várba az Index melletti szimpátiatüntetésen

A tüntetést a Momentum szervezte, később becsatlakozott a Jobbik és a DK is, ennek megfelelően sok pártzászló volt a tömegben. A tüntetést pár napja, még azelőtt hirdették meg, hogy felállt volna az Index teljes szerkesztősége – számolt be a demonstrációról többek között a hvg.hu.

 

A menet fél órás csúszással, 18.25 körül indult el, a felvezető "szabad ország, szabad sajtó" feliratú molinó mögött Fekete-Győr András Momentum elnök, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, Orosz Anna, Cseh Katalin illetve a maszk miatt nehezen felismerhető más momentumosok vonulnak. A maszkviselést a koronavírus-helyzetre tekintettel engedélyezte a rendőrség.

 

A tömeg skandálva vonult, a többi között azt kiabálták, "nincs másik", illetve, hogy "veletek vagyunk", "konzultálni jöttünk."

 

A Külügyminisztérium közelében a "Szijjártó, gyere ide le" is felharsant, de skandálták az "Orbán takarodj, vidd az összes haverod" rigmust is.

 

A tüntetést este 9-ig tervezték azzal, hogy a beszédek majd 8 előtt elkezdődnek, ehhez képest a tömeg eleje 20.20 körül ért csak fel a Karmelita Kolostorhoz, fél 9 körül még várták a tömeg végét. A történtekkel kapcsolatban az eseményen felszólalt Orosz Anna, a Momentum képviselője,  Gulyás Balázs, a Magyar Hang publicistája, Herczeg Zoltán divattervező, civil politkai aktivista, Szekeres Tamás, a Bors korábbi főszerkesztője, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, valamint Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

 

A tüntetés este 10 óra körül ért véget a miniszterelnöki rezidencia előtti területen.

 

További híreink
80 éves korában elhunyt Pécsi Ildikó
December 5-én gödöllői otthonában elhunyt Pécsi Ildikó színésznő – adta hírül Gödöllő város Facebook-oldala. A színművésznő, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhat...
2020-12-05 11:02:47, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Csaknem 11,5 milliárdba került a koronavírusos nemzeti konzultáció
Kassai Dániel, pestszentlőrinc független önkormányzati képviselője a Miniszterelnöki Kabinetirodában járt, hogy közérdekű adatigénylése nyomán betekinthessen a legutóbbi ...
2020-12-02 19:44:50, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Többmilliós jutalmat ad magának Gyál fideszes polgármestere
A kormányrendelet alapján a polgármestereknek a veszélyhelyzetben nincs szükségük a képviselő-testület felhatalmazására.
2020-11-27 20:27:47, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Meglehet, a tél közeledtével ritkulnak a kerti tennivalók, azonban akadnak olyan feladatok, amelyekkel mégis v...
Bővebben >>