Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Törőcsik Mari utolsó interjúját adja
2018-07-18 10:17:09
Törőcsik Mari utolsó interjúját adja

Törőcsik Mari utolsó interjúját adja

A kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész egészsége az elmúlt évben nagyon megromlott. Idén januárban egyéves kezelés után engedték haza a szombathelyi Markusovszky Kórházból, ahol légzését sokáig gépek segítették, mesterségesen kellett táplálni, 2017 őszén pedig tüdőgyulladást is kapott. Nem Budapestre, hanem egy állandó ápoló kíséretében Velembe költözött, hogy megerősödjön.

 

A nyugat-magyarországi kis község június közepén díszpolgári címet adományozott a színészlegendának, aki személyesen vette át a kitüntetést. Az átadó ünnepségen azt mondta, biztos benne, Velemben fogja örökre lehunyni a szemét. Törőcsik Mari a Nők Lapjának adott utolsó interjújában arról is beszélt, hogy már nem tervezi, hogy visszatér a színházba és újra színpadra áll. - Nem biztos, hogy szükség van még rám. Meg tudja, attól is függ, hogy milyen állapotban leszek, hogy méltóképpen tudom-e képviselni azt a színvonalat, amit elvárnak tőlem, amit elvárok, amit az elmúlt évtizedek során folytonosan megköveteltem magamtól, és amiből nem vagyok hajlandó engedni – idézi a femina.hu.

 

Miután az év elején kijött a kórházból, még lelkesen mondott igent Koltai Lajos megkeresésére, hogy játssza el a Broadway-n nagy sikert aratott A mágikus gondolatok éve című monodrámát Szombathelyen.

 

Az Oscar-jelölt rendező-operatőr júniusban meglátogatta Velemben a színésznőt, aki beleolvasott a darabba, azt mondta, nagyon érdekli, de nem biztos, hogy újra színpadra tud állni. Végül nemet mondott azzal az indokkal, hogy nem érzi magában az erőt, hogy el tud vinni a hátán egyedül egy másfél órás előadást – írta a Bors július elején.

 

A lap azt is megtudta, hogy Törőcsik Marit Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyászky Attila is felkérte, alakítsa darabbeli édesanyjukat a hangjával Faulkner Míg fekszem kiterítve című művének színpadi változatában. Az előadást a tervek szerint a Sztalker Csoport virtuális társulata az Ördögkatlan Fesztiválon, ezt követően augusztus 9-én a Szentendrei Teátrumban mutatja be: „Még nem készítették el velem a felvételt, de beszéltünk róla a fiúkkal. Nagyon szeretem őket és nagyon tetszik a megkeresés. Ha akkor olyan állapotban vagyok, akkor megcsinálom, de ezt csak később tudom biztosan megmondani” – árulta el a színésznő egy hete a Borsnak.

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Színes Bővebben
Mi alapján válassz pénztárgépet egyéni vállalkozóként?
Vállalkozóként tudod, hogy neked kell döntéseket hoznod – ezzel nincs is baj, amikor a szakmádról, a vállalkozást érintő termékről, szolgáltatásról van szó. De egy pénztá...
2024-03-27 11:42:55, Hírek, Színes Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>