Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.
Törvénytelenül állnak szembe gépfegyveres TEK-esek a civilekkel hétfőn a Kossuth téren
2018-05-06 12:44:23
Törvénytelenül állnak szembe gépfegyveres TEK-esek a civilekkel hétfőn a Kossuth téren

Törvénytelenül állnak szembe gépfegyveres TEK-esek a civilekkel hétfőn a Kossuth téren

A Társaság a Szabadságjogokért annak a demonstrációnak a megtiltását támadta meg a bíróságon, amely a Parlament köré vont élőlánccal tiltakozna. A TASZ szerint ugyanis a rendőrség mindenféle mérlegelés nélkül, pusztán a területlezárásról szóló határozat alapján tiltotta meg a rendezvényt.

 

A szervezők már május 7-én, hétfőn este hattól megkezdik az élőlánc felállítását a Kossuth téren, és úgy tervezik, hogy másnap reggelig teljesen körbe veszik a Parlamentet. Délelőtt 10-től a Civil Ellenzéki Kerekasztal veszi át a tüntetés-stafétát az Alkotmány utcában. Ez a rendezvény a tervek szerint kitart egészen késő délutánig, a Mi vagyunk a többség nagy tüntetéséig.

 

Közben kiderült, hogy a TEK is körbezárja a Kossuth teret. A merce.hu írta meg, hogy május 8-án 0 órától, legkésőbb 11 óráig zárnak, mivel védett személy tartózkodik a helyszínen.

 

A választások utáni két tüntetést rendező csoport vasárnap közleményben reagált a TEK intézkedéséree:

 

„Nem engedünk a TEK önkényének! Nem hagyjuk, hogy több száz méterrel odébb tolják a délelőtt 10 órai társtüntetésünket. A rendőrségnek kötelessége biztosítani a bejárást a másfél hete elfogadott Alkotmány utcai tüntetési helyre. Ha kell bíróságra megyünk. Ha pedig a bíróság a TEK pártjára állna, akkor a lehető legközelebbi helyszínre már bejelentést tett a társtüntetésünk főszervezője. Kérünk mindenkit, hogy csatlakozzon a 10 órai és a 18 órai tüntetésekhez” – idézi a 24.hu.

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>