Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Torzó maradhat a városligeti Biodóm
2020-01-09 17:20:19
Torzó maradhat a városligeti Biodóm

Torzó maradhat a városligeti Biodóm

Az egykori Vidámpark területén épülő hatalmas méretű Biodóm befejezéséhez, mostani számítások szerint újabb 20 milliárd forint kellene. Persze ahogy az lenni szokott az ilyen állami beruházásoknál, az összeg még jócskán nőhet. Az új városvezetés joggal nem kívánja anyagilag ezt kifizetni, Karácsony Gergely szerint erre az összegre sokkal nagyobb szükség van a főváros más területén.

 

Kérdésünkre a Főpolgármesteri Hivatal Sajtóirodája azt írta, hogy a beruházást a Fővárosi Állat- és Növénykert kezdte el kormányzati pénzből. A Főváros előző vezetése sem járult hozzá a Biodóm költségeihez, mivel egy állami beruházásról van szó.

 

A Főpolgármesteri Hivatal most várja a Fővárosi Állat- és Növénykert pénzügyi számításait mennyivel drágulhat még a projekt, de ezt az összeget is a kormányzatnak kell állnia. A fővárosi cég felügyelő bizottsága vizsgálja a költéseket és a céghez hamarosan új gazdasági vezető kerül, de ennél többet egyelőre a főváros nem kíván tenni az ügyben. A jövőről, a beruházás befejezéséről csak a vizsgálat és a pontos kalkulációk, illetve a kormány válaszadása után lesz lehetőség.

 

Arra a kérdésünkre, hogy a megszüntetett Vidámpark pótlására van-e a fővárosnak valamilyen elképzelése, a sajtóiroda úgy reagált, hogy Budapest jelenleg nem tervez ilyen projektet, de ha jelentkezik vállalkozás a létesítésére, akkor nem zárkóznának el egy új Vidámpark vagy más elnevezéssel, de hasonló funkcióval bíró beruházástól.

 

Ezt azonban jelenleg csak magántőkéből lehet elképzelni, mert a főváros szűkös büdzséjéből nem tud ehhez hozzájárulni. Amennyiben komoly jelentkező akadna az új Vidámpark létesítésére, azt valahol a jelenlegi rozsdaövezetben tudná elképzelni a főváros vezetése.

 

Kertész Z István

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Újra indult a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság népszerű előadás-sorozata, Duna-Dráva Nemzeti Park Klub.
Bővebben >>