Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Dunai Tamás színművész
2023-02-23 17:31:19
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Dunai Tamás színművész

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Dunai Tamás színművész

A művészt 73 éves korában érte a halál. 2022-ben nagy megtiszteltetésben részesült: a Halhatatlanok Társulata tagjává választották. A közel 50 éves pályafutása alatt rengeteg színházi szerepe volt, de több tucat filmben és sorozatban is találkozhattak vele a nézők.

Dunai Tamást az egyik legszebben beszélő magyar színésznek tartották.

 

A színművész hosszú évtizedekig volt a Madách Színház tagja, az elmúlt években pedig a a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház állandó fellépője volt. 2004-ben rendezőként is bemutatkozott az Ez nem ugyanAz című musicalesttel.

 

1949. július 7-én született Mohácson, diplomát pedig 1976-ban szerzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Utána a Madách Színház tagja lett, ahol 1992-ig játszott. Később szabadúszóként dolgozott, az elmúlt években pedig a Katona József Nemzeti Színház állandó fellépője volt Kecskeméten.

 

Nevéhez mintegy fél évszázados pályafutása alatt megannyi emlékezetes színházi szerep, tucatnyi film- és televíziós alakítás kapcsolható.

 

Dunai Tamás rendszeresen szerepelt a Madách Színház zenés darabjaiban, a Macskákban, a Doctor Herzben és a Mária evangéliumában, de versek és sanzonfelvételek is őrzik emlékét. A színművész jelentős filmekben is játszott (Teketória, Angi Vera, Dóra jelenti, Állatkerti mesék, Gyanú, Made in Hungária).

 

Itthon és külföldön is színpadra állt a Budapest Dixieland Band és a Budapest Klezmer Band vendégeként. Klarinéton és szaxofonon játszott, a Színészzenekar tagja volt.

További híreink
Tudtad, hogy a láb visszeres állapota lézeres kezeléssel is javítható?
Modern társadalmunkban egyre gyakoribb probléma a visszér kialakulása. A vénák kitágulása és torzulása megnehezíti a vér áramlását, ami amellett, hogy komoly egészségügyi...
2024-03-14 18:18:52, Hírek, Kultúra Bővebben
Milyen egy tökéletes hajformázó termék, amely valóban megszépíti a frizuránkat?
A szép haj nemcsak adottság kérdése, hanem a megfelelő hajápolásé és módszereké is. Annak az alapja ugyanis, hogy milyen lesz majd a megjelenésünk, hogy mennyire hibátlan...
2024-03-14 17:42:48, Hírek, Kultúra Bővebben
Az Ecom Testvérek programja sikeres a videós visszajelzések alapján?
Alig három év alatt építették fel a birodalmukat. Az Ecom Testvérek programja a fiatalok és az idősek számára egyaránt példaértékű lehet. A félig olasz, félig azonban mag...
2024-02-23 17:43:04, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az ünnepi hangulatnak a szívünkben is jelen kell lennie, de sokat segíthetünk, ha az alkalomhoz illő dekoráció...
Bővebben >>