Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Túlharsogni Alföldit
2013-07-04 15:43:33
Túlharsogni Alföldit

Túlharsogni Alföldit

A Nemzeti Színház elüldözött igazgatóját nem csupán a fővárosban, hanem Szegeden is szeretnék ellehetetleníteni, vagy ha úgy tetszik: elhallgattatni.


Alföldi Róbert rendezi a napfény városának szabadtérijén augusztusban színpadra álló, idén 30 éves, jubileumi István a Király előadást. A jegyeket már hónapokkal korábban elkapkodták, mára gyakorlatilag a három előadás egyikére sem lehet helyhez jutni. Alföldi a darab korábbi sajtótájékoztatóján elárulta, hogy a tőle megszokott különleges koncepciókkal operált a darab rendezése során. A harmadik, utolsó előadás az ünnepi, augusztus 20-i estén lesz látható Szegeden.

 

Az augusztus 20-i időpont a szegedi játékokon is kiemelt és ünnepi esemény, különös hangsúlyt kap az aznapi díszelőadás. Alföldi Róbert ellenlábasainak tehát könnyedén szemet szúrhatott, hogy a Nemzetiből éppen csak kipaterolt exdirektor Szent István ünnepén jelentkezik rendezésével. A mélymagyarok ezt természetesen nem tűrhették szó nélkül, tehát cselekedtek. A Jobbikos befolyás alatt lévő Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. és a Szegedi Városkép Kft. egymást segítve úgy döntött, hogy karöltve próbálják ellehetetleníteni az Alföldi-darabot: augusztus 20-án Hídi vásárt rendeznek (amit egészen eddig csak májusban tettek, a Szeged napja ünnepségek kapcsán) a Belvárosi hídon.

 

Szeged hasonló szerkezetű, mint Budapest, a folyó két partjára épült. Ezzel Hídi vásáros akcióval tehát ügyesen átvezetik a tömeget a Tisza másik oldalára, azaz Újszegedre, az idén – minő véletlen - 20-án, 0. nappal rajtoló Szegedi Ifjúsági Napok helyszínére. Mindennek a tetejében este, 21 órai kezdettel a SZIN egy ingyenes EDDA koncerttel nyit (azt elmondanám, hogy az ilyen jellegű, profitorientált fesztiválok nem feltétlen a karitatív hajlamaikról híresek, a 0. napokra ugyanúgy kell jegyet venni). A két helyszín, tehát a SZIN és a Szabadtéri színpada között légvonalban kb. 300 méter a távolság, és a köztük feszülő víztükör gyönyörűen szállítja a hangot. Az már csak hab a tortán, hogy az augusztus 20-i tűzijátékot a Tisza-parton lövik fel, és természetesen ez is este 9-kor kezdődik, így viszont a díszelőadás csúszik negyed órát.

 

Magát megnevezni nem kívánó informátorunk - akit megerősített Orosz Gábor, a Demokratikus Koalíció  szegedi ügyvezető alelnöke is - elmondta a Hírhatárnak, hogy a Szegedi Közgyűlés Kulturális Bizottságának ülésén az önkormányzat szeretett volna ésszerű kompromisszumot kötni a két céggel, de ők hajthatatlanok. Ragaszkodnak az eredeti koncepcióhoz, és ez által gyakorlatilag ellehetetlenítik az augusztus 20-i Alföldi-féle díszelőadást. 

 

-naan-

kép forrása: delmagyar.hu

Utoljára frissítve: 2013-07-04 19:00:19

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Száz alkotó mutatkozik be az Országos Kerámiaművészeti Triennálén Pécsen.
Bővebben >>