Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Angelika napja van.
Túlharsogni Alföldit
2013-07-04 15:43:33
Túlharsogni Alföldit

Túlharsogni Alföldit

A Nemzeti Színház elüldözött igazgatóját nem csupán a fővárosban, hanem Szegeden is szeretnék ellehetetleníteni, vagy ha úgy tetszik: elhallgattatni.


Alföldi Róbert rendezi a napfény városának szabadtérijén augusztusban színpadra álló, idén 30 éves, jubileumi István a Király előadást. A jegyeket már hónapokkal korábban elkapkodták, mára gyakorlatilag a három előadás egyikére sem lehet helyhez jutni. Alföldi a darab korábbi sajtótájékoztatóján elárulta, hogy a tőle megszokott különleges koncepciókkal operált a darab rendezése során. A harmadik, utolsó előadás az ünnepi, augusztus 20-i estén lesz látható Szegeden.

 

Az augusztus 20-i időpont a szegedi játékokon is kiemelt és ünnepi esemény, különös hangsúlyt kap az aznapi díszelőadás. Alföldi Róbert ellenlábasainak tehát könnyedén szemet szúrhatott, hogy a Nemzetiből éppen csak kipaterolt exdirektor Szent István ünnepén jelentkezik rendezésével. A mélymagyarok ezt természetesen nem tűrhették szó nélkül, tehát cselekedtek. A Jobbikos befolyás alatt lévő Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. és a Szegedi Városkép Kft. egymást segítve úgy döntött, hogy karöltve próbálják ellehetetleníteni az Alföldi-darabot: augusztus 20-án Hídi vásárt rendeznek (amit egészen eddig csak májusban tettek, a Szeged napja ünnepségek kapcsán) a Belvárosi hídon.

 

Szeged hasonló szerkezetű, mint Budapest, a folyó két partjára épült. Ezzel Hídi vásáros akcióval tehát ügyesen átvezetik a tömeget a Tisza másik oldalára, azaz Újszegedre, az idén – minő véletlen - 20-án, 0. nappal rajtoló Szegedi Ifjúsági Napok helyszínére. Mindennek a tetejében este, 21 órai kezdettel a SZIN egy ingyenes EDDA koncerttel nyit (azt elmondanám, hogy az ilyen jellegű, profitorientált fesztiválok nem feltétlen a karitatív hajlamaikról híresek, a 0. napokra ugyanúgy kell jegyet venni). A két helyszín, tehát a SZIN és a Szabadtéri színpada között légvonalban kb. 300 méter a távolság, és a köztük feszülő víztükör gyönyörűen szállítja a hangot. Az már csak hab a tortán, hogy az augusztus 20-i tűzijátékot a Tisza-parton lövik fel, és természetesen ez is este 9-kor kezdődik, így viszont a díszelőadás csúszik negyed órát.

 

Magát megnevezni nem kívánó informátorunk - akit megerősített Orosz Gábor, a Demokratikus Koalíció  szegedi ügyvezető alelnöke is - elmondta a Hírhatárnak, hogy a Szegedi Közgyűlés Kulturális Bizottságának ülésén az önkormányzat szeretett volna ésszerű kompromisszumot kötni a két céggel, de ők hajthatatlanok. Ragaszkodnak az eredeti koncepcióhoz, és ez által gyakorlatilag ellehetetlenítik az augusztus 20-i Alföldi-féle díszelőadást. 

 

-naan-

kép forrása: delmagyar.hu

Utoljára frissítve: 2013-07-04 19:00:19

További híreink
Titkosszolgálati jelentés szerint találtak az ellenzéki kampányt segítő újabb egymilliárdot és egy svájci alapítványt
A titkosszolgálatok és nyomozó hatóságok az ellenzék tavalyi kampányának külföldi pénzügyi támogatásai ügyében arra jutottak, hogy egy svájci alapítványon keresztül e cél...
2023-01-26 09:41:24, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Már januárban hiány jöhet krumpliból, sertéshúsból
Már januárban importra fog szorulni Magyarország sertéshúsból és burgonyából - mondta Raskó György agrárközgazdász a Jazzy Rádió reggeli műsorában, a Business Classban....
2023-01-05 15:42:27, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Csaknem 860 ezer forinttal nőhet Orbán Viktor havi fizetése márciustól
Ha a statisztikai előrejelzéseknek megfelelően 2022-ben valóban 17,7 százalékkal nőnek a keresetek, akkor legalább 230 ezer forintos fizetésemelésre számíthatnak a parl...
2022-12-27 18:02:47, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor azt mondta, nem érdekli többé Magyarország sorsa, magamban igazat adtam neki. Eszembe se jutott vitáb...
Bővebben >>