Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Tunéziai tüntetők fotójával uszítanak a debreceni menekültek ellen
2015-07-01 21:20:55
Tunéziai tüntetők fotójával uszítanak a debreceni menekültek ellen

Tunéziai tüntetők fotójával uszítanak a debreceni menekültek ellen

Természetesen a hazai média mindkét ága felkapta az ügyet: jobbról gyűlöletkeltés, balról a bulvársztori eladása céljából. Egyes híresztelések szerint a balhé során a bevándorlók az arra elhaladó autókat is megdobálták kövekkel. Később persze kiderült, hogy ebből semmi sem igaz.

 

Egyes neonáci weboldalak ennél is tovább mentek! Bemutattak fotókat, amelyeken szerintük a debreceni menekültek láthatók.

 

Valójában ezeken a fotókon olyan tunéziai tüntetők láthatók, akik 2011 januárjában próbálták elűzni az akkori elnököt. A fotók tehát több mint 4 éve és 1400 km-rel odébb, Tuniszban keletkeztek – hívja fel a figyelmet a miidonk.hu.

 

A cél világos: felesleges gyűlöletet kelteni egy népcsoport ellen akkor, amikor a hatalom képtelen kezelni a nyomort és a gazdasági világválságot. A mostani bevándorló-kérdés több élű fegyver: figyelemelterelés a nyomorról, és bűnbakképzés, akire a hatalom ráfoghatja a hibáit.

 

Mindamellett emlékeztetnénk, hogy a menekültek “eltartása” 3,5 milliárd forintba kerül, amelyből 3 milliárdot az EU fizet, és 500 millió a saját költség. Ez pitiáner összeg mind a költségvetéshez, mind a 20 milliárd, azaz 20 ezer millió forinthoz képest, amelyet a kerítés megépítésére szán a kormány.

 

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>