Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Tűzijáték a hegyekből nézve – megszívlelendő tanácsokkal
2016-08-19 14:15:38
Tűzijáték a hegyekből nézve – megszívlelendő tanácsokkal

Tűzijáték a hegyekből nézve – megszívlelendő tanácsokkal

Az augusztus 20-i budapesti tűzijátékot sokan a főváros környéki hegyekben lévő ormokról és kilátókból kívánják megnézni. Ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. az elmúlt időszak tapasztalatait összegezve néhány jótanáccsal szolgál az érintetteknek. Az erdészet külön kiemeli, hogy a látványosságra érkezők ne csak maguk, hanem mások testi épségére is ügyeljenek, legyenek türelmesek és körültekintők embertársaikkal szemben.

 

- Olyan öltözetben és stabil, nem csúszós lábbeliben érkezzünk, amit a környezet, az erdei körülmények megkívánnak.

 

- Az esti erdőjárásra vigyünk magunkkal elemlámpát és feltöltött mobiltelefont is, hogy probléma esetén segítséget tudjunk hívni.

 

- Csak olyan helyre induljunk el, amit jól ismerünk. Számítsunk arra, hogy az odafelé világosban megtett úton visszafelé sötétben kell majd hazatalálnunk!

 

- Mindig legyünk tekintettel embertársainkra, ne tülekedjünk és lökdösődjünk a kilátókban és a hegyoldalakon!

 


- A jó és zavartalan kilátás sokszor azt jelentheti, hogy az adott területen meredek hegyoldal, sziklás rész vagy esetleg régi bányaterület található. Ilyen helyeken ne menjünk túl közel a hegyoldal széléhez! Sötétben, rossz látási körülmények között amúgy is nagyon nehéz megbecsülni a távolságokat. 

 

- Ne készítsünk szelfit kilátó, hegyoldal és szakadék pereméről! A testi épség fontosabb egy fotónál.

 

- Ha kilátóból vagy hegytetőről szeretnénk élvezni a tűzijátékot, ne fogyasszunk alkoholt, mert akár csak egyetlen bizonytalan lépés is balesetveszélyt jelenthet az éjszakai erdőben vagy hegyoldalban.

 

- Csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyeken gyújtsunk tüzet! A fából épült kilátók közvetlen közelében nem véletlenül nincsenek ilyenek, hiszen a bármilyen véletlen folytán elszabaduló lángok az egész építményt elpusztíthatják.

 

A Pilisi Parkerdő Zrt az óvintézkedések betartása mellett abban reménykedik, hogy akik a tűzijátékot az erdős-hegyes területekről nézik, épségben és élményekkel gazdagabban térnek haza.

 

Szerkesztőségünk arra hívja fel a figyelmet, hogy azokról a budai, pilisi ormokról, kilátókból, ahonnan látni lehet a tűzijátékot, a legtöbben a közeli lakóövezetekből érkeznek, így az esemény végeztével a nézők nagyobb csoportokban indulnak vissza, általában a legjárhatóbb utakon, így akik a sötétben kevésbé tudnak tájékozódni, érdemes velük tartani. Továbbá nem minden kilátóhelyről élvezhető a tűzijáték, még akkor se, ha a feltárulkozó panoráma iránya egyébként megfelelő lenne. Különösen fontos azzal is számolni, hogy a rendezvény főszervezőinek eddigi nyilatkozatai alapján, a Dunán álló uszályokról, az Erzsébet hídról, tehát meglehetősen mély pontokról történik a kilövések jelentős része. Ugyanakkor a Citadelláról is röppennek fel rakéták, ezek valószínűleg messzebbről is láthatók lesznek.

 

A Hármashatár-hegyen nemrég megnyílt kilátópontról azonban várhatóan igen izgalmasnak ígérkezik az esemény.

 

Kertész Z István

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az aktuális lakberendezési trendekben előkelő helyet foglalnak el a különféle falpanelek, melyeket egyre többe...
Bővebben >>