Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Új fenyegetésként írnak Orbán beszédéről a nyugati sajtóban
2018-08-01 17:00:46
Új fenyegetésként írnak Orbán beszédéről a nyugati sajtóban

Új fenyegetésként írnak Orbán beszédéről a nyugati sajtóban

A CNN sem hagyta szó nélkül Orbán Viktor magyar kormányfő szombati tusványosi jelenését – kiemelve azt, hogy visszaüt még az Európai Unióra a migránsválság az európai választásokon.

 

A tudósítás nem igazán a beszéd részleteiben mélyedt el – ismertetve persze azt, hogy Orbán új Európai Uniót akar, és annak új jövőt szabna, illetve hogy a liberális európai vezetőknek menniük kell. A CNN sokkal inkább a magyar miniszterelnök portréját rajzolta meg. Kiemeli, hogy Orbán jó viszonyt ápolva évente többször is találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és meg meri védeni őt az uniós vezetőkkel szemben, ha a Krím-félsziget annektálásával és a Kelet-Ukrajna inváziójával vádolják.

 

Az Európai Unió felé tett új fenyegetésként értékeli a brit Sunday Express is a magyar kormányfő tusványosi gondolatait, amelyekből kiemeli, hogy az illiberális demokráciát most már Európára akarja kiterjeszteni a magyar miniszterelnök. Idéznek egy korábbi interjúrészletet is, amelyben Orbán a legutóbbi brüsszeli csúcson elég világosan fogalmazott, mintegy megelőlegezve a tusványosi ideákat: szerinte eljött az ideje annak, hogy újraépítsük az európai demokráciát. Utóbbit, ahogy a hétvégén Tusványoson elmondta, illiberális keresztény demokráciaként képzeli el.

 

Nem szeretném, ha Európát Franciaország vezetné – címet adva Orbánt idézte a francia The Local. Itt még a német Bildnek adott interjút vette alapul a lap, amelyből kiemelte, hogy soha nem volt ilyen meghatározó és fontos az európai demokrácia szempontjából a leendő uniós választás, mert annak súlyos tétje van. Igaz, a lap rögtön meg is jegyzi, hogy Orbán olyan ország élén áll, amelyik ellen kötelezettségszegési eljárást kezdeményeztek. Sőt, emlékeztet arra is, hogy Magyarország – Amerikához hasonlóan – kilép az ENSZ migrációs csomagtervéből.

 

(forrás: Csernyánszky Judit/Klubrádió)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra...
Bővebben >>