Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Orbán napja van.
Újabb amerikai újságírót fejeztek le
2014-09-03 09:55:29
Újabb amerikai újságírót fejeztek le

Újabb amerikai újságírót fejeztek le

Újabb amerikai újságírót fejezett le az Iszlám Állam. A kegyetlen videot kedd este hozták nyilvánosságra,  hitelességét még vizsgálják a titkosszolgálatok.
A felvételen az a  Steven Joel Sotloff szabadúszó újságíró látható, aki a James Foley kivégzéséről készült videon is feltűnt, és akit az ISIS a következő áldozatként nevezett meg. Bár arcát most is maszk mögé rejtette, hangszíne, akcentusa, testalkata alapján ítélve hóhérja feltehetően ugyanaz a személy, aki Foley-val is végzett. 

 

 

 

 

"Visszajöttem Obama. Az Iszlám Állammal szemben tanúsított arrogáns külpolitikád miatt jöttem vissza"- vette át a szót a halálraítélt búcsúbeszédét követően a feketébe öltözött terrorista. Aztán késével hadonászva felszólította az Egyesült Államokat,hagyja abba Irak bombázását, különben  újabb meg újabb amerikai állampolgárok torkát metszik el, majd megfenyegette azokat az országokat is, amelyek segítséget nyújtanak az USA-nak, hogy, mint fogalmazott, gonosztetteket hajtsanak végre a Kalifátus ellen, és célzott arra, hogy a következő áldozat egy brit állampolgár lesz. "Vonulj vissza, hagyd békén a népünket" - zárta üzenetét.

 

A szakértők most azt próbálják kideríteni, mikor és hol készülhetett a video. Ezen a felvételen is sivatagos táj látható, bár kicsit különbözik a Foley kivégzéséről készülttől. Sotloff ugyanolyan narancssárga öltözéket visel, mint néhai újságíró társa - célzásként a guantanamoi fogolytáborban viselt ruhákra. A felvétel mindenképp az előző kivégzés után készülhetett, nemcsak azért, mert Sotloff haja és szakálla hosszabb valamivel, mint a korábbi felvételen, hanem azért is, mert a hóhér a szombaton indított, Amerli melletti légicsapásokra is utal. (Mint ismeretes, Obama egyértelművé tette, hogy Foley brutális kivégzése és a Sotloff meggyilkolásával való fenyegetőzés ellenére is folytatják a harcot az ISIS ellen. Augusztus 8-tól mostanáig 123 légicsapást mért az ISIS hadállásaira, tüzérségére és  harckocsiira. Az ostromlott Amerliben rekedt türkméneknek pedig segélycsomagokat dobott le. )

 

A 31 éves Miami-beli újságíró anyja a múlt héten videoüzenetben könyörgött Abu-Bakar al-Bhagdadinak,  az Iszlám Állam vezetőjének, hogy engedje szabadon a fiát, hiszen csak egy ártatlan újságíró. A család ma közleményt adott ki, miszerint tudnak a tragédiáról,de visszavonultan kívánnak gyászolni.

 

-kiss-

 

 

 

További híreink
I. Konnektor Fesztivál - Kapcsolódjunk össze!
Kétnapos összművészeti, családi fesztiválnak ad otthont május végén a Pécsi Harmadik Színház.
2022-05-25 02:02:30, Hírek, Színes Bővebben
Két nap Vasarely jegyében
A Pécsi Nemzeti Színház a Pécsen született festő és szobrász, Victor Vasarely előtt két napos programsorozattal tiszteleg május 27-én és 28-án.
2022-05-24 20:19:59, Hírek, Színes Bővebben
Nyilatkozott a fideszes polgármester, aki egy 60 évvel fiatalabb lányt vett feleségül
Szabó András Kunhegyes 78 éves fideszes polgármestere feleségül vett egy nála 60 évvel fiatalabb lányt szombaton. A 18 éves lány egy négyéves kisfiú édesanyja. A polgárme...
2022-05-24 15:11:58, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kétnapos összművészeti, családi fesztiválnak ad otthont május végén a Pécsi Harmadik Színház.
Bővebben >>