Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Újabb fideszes csontváz dőlt ki a szekrényből - feljelentést tett a DK-s polgármester
2020-12-16 20:49:21
Újabb fideszes csontváz dőlt ki a szekrényből - feljelentést tett a DK-s polgármester

Újabb fideszes csontváz dőlt ki a szekrényből - feljelentést tett a DK-s polgármester

Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Nemzeti Nyomozó Iroda – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.

 

A VII. kerületi polgármesteri hivatal közleményében azt írta: a Király utca 23-29. szám alatti ingatlanok értékesítése, illetve az értékesítéssel összefüggésben vállalt kötelezettségesek miatt tettek feljelentést a kerület előző vezetése ellen. Az ORFK kommunikációs szolgálata annyit tett ehhez hozzá, hogy a nyomozás ismeretlen tettes ellen indult.

 

„A rendelkezésekre álló dokumentumokból kiderül, hogy az önkormányzat előző vezetése úgy vállalt többmilliárdos fizetési kötelezettséget, hogy ennek nem volt meg a pénzügyi fedezete, ezt a költségvetésében nem tüntette fel”  - írta a városvezetés.

 

A hvg.hu cikke közli, hogy a tavaly októberi önkormányzati választások után a fideszes Vattamány Zsolt vezette leköszönő testület annak ellenére nem informálta erről az ügyről az új vezetést, hogy addigra már több mint 2 milliárd forint kötbért kellett volna kifizetni – írták. Úgy számolnak: a visszaélés miatt havonta 800 millió forint kötbérfizetési kötelezettsége keletkezik az önkormányzatnak.

 

Erzsébetváros jelenlegi vezetése minden lehetséges fórumon megtámadta a szerintük „törvénytelen és a kerület gazdálkodását ellehetetlenítő szerződést” és a végrehajtó eljárását.

 

A VII. kerületi polgármesteri hivatal november 5-én közölte, hogy a bíróság előtt támadja meg a szerződést, amelyet a kerület előző vezetése kötött, miután néhány napja vették észre, hogy annak alapján az önkormányzat számlájáról leemeltek 417 millió forintot. A szerződésben az önkormányzat előző vezetése vállalta, hogy három Király utcai házból néhány hét alatt kiköltöztet negyvenöt lakót teljesen felújított lakásokba, az így kiürített házakat pedig eladják.

 

Másnap Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő azt közölte: hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármester ellen, és egyben lemondásra szólítja fel, miután kiderült, hogy bírósági végrehajtás alapján 417 millió forintot emeltek le az önkormányzat számlájáról.

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az EU PAL-COPD az első olyan nagyszabású nemzetközi vizsgálat, amelynek célja a palliatív ellátás beépítése a...
Bővebben >>