Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Újabb kerületekben blokkolja a Fidesz az ellenzéki polgármesterek hivatalba lépését
2019-10-18 10:20:07
Újabb kerületekben blokkolja a Fidesz az ellenzéki polgármesterek hivatalba lépését

Újabb kerületekben blokkolja a Fidesz az ellenzéki polgármesterek hivatalba lépését

Pikó András, a VIII. Kerület új polgármestere az alábbi üzenetben jelezte a vele történteket:

 

„Ott pedig, ahol az érvénytelen szavazatok száma több, mint a győztes és a vesztes közötti szavazatok különbsége, mint esetemben, csak abban az esetben fordulhat meg az eredmény, ha feltételezzük, hogy a választási bizottságokban, melyekben a többséget önkormányzati dolgozók meg a két fideszes adták, szisztematikusan az ellenfelem, az akkor még regnáló fideszes polgármester kárára tévedtek volna a szavazat érvényességét illetően. Ennek valószínűsége nulla.

 

Az, hogy három kerületben megtámadták az eredményt, egyszerű időhúzás, amelynek célja, hogy minél később kezdjünk a munkához és hogy a fővárosi közgyűlés megalakulást megakadályozzák, mert a szükséges többséghez, mi hárman V. Naszályi Márta, Baranyi Krisztina valamint én, biztosan hiányozni fogunk. Így tiszteli a Fidesz a várbéliek, a józsefvárosiak és a ferencvárosiak – végül is a budapestiek többségének akaratát.”

 

Baranyi Krisztina tegnap délután hasonló lépésekről tudósított:

 

„Ma 16:00 órakor léptem volna hivatalba. 10 perccel a jogerőre emelkedés előtt megtámadták a polgármester-választás eredményét. Nyertek 3 napot. Ez két dolgot jelenthet.

 

Vagy ennyire pitiáner, kisstílű a banda, vagy kell még idő, hogy eltüntessenek mindent, amiért börtönbe mehetnek. Rettegnek. Van miért.”

 

Újpesten szintén lázas iratmegsemmisítés folyhat, ugyanis Wintermantel Zsolt ex-polgármester sem adja át a törvények értelmében kötelezően a hivatalát. A IV. kerületben Déri Tibor ellenzéki polgármesterjelölt jelentős és egyértelmű, ötszázalékos fölénnyel nyert  a 2010 óta vezető Wintermantel Zsoltra sőt, az ellenzék mind a 14 egyéni körzetben is győzött.

 

Wintermantel Zsolt a választások után a Facebookon "korrekt átadás-átvételt" ígért és sok sikert kívánt az új vezetésnek – ezzel szemben két körzet eredményével szemben panaszt nyújtottak be.

 

Mindez azt jelenti, hogy három ellenzéki polgármester nem vehet részt egyelőre a fővárosi közgyűlés nyitónapján, ugyanis 15-15 a képviselői arány s pont a fent említett három polgármesterrel lenne többsége az ellenzéknek. Magyarán a Fidesz nagy ívben tojik a budapestiek döntésére, arról nem beszélve, hogy az időhúzás alkalmas a gyanús és/vagy számon kérhető dokumentáció eltüntetésére.

 

Mindez nyílt és arcátlan törvényszegés.

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>