Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Újabb pedofilbotrány a viktoriánus angol egyházban
2018-08-12 10:00:05
Újabb pedofilbotrány a viktoriánus angol egyházban

Újabb pedofilbotrány a viktoriánus angol egyházban

A súlyosan elmarasztaló jelentés szerint az Észak-Yorkshire grófságbeli Ampleforth és a Somerset megyei Downside iskolában több mint negyven éven át voltak kiszolgáltatva a tanulók szexuális erőszaknak, mert az intézmények fontosabbnak tartották a hírnevük, mint a gyerekek védelmét. Mindkét iskola bencés rendi.

 

A testület többek közt az áldozatok tanúvallomására alapozta állításait. Úgy vélekedett, hogy a két iskolában elfogadott volt a szexuális erőszak. Az elkövetők közül pedig sokan nem is titkolták szexuális érdeklődésüket a gyerekek előtt, voltak, akiket iskolatársaik szeme láttára molesztáltak.

 

A vádak az 1960-as évekig nyúlnak vissza, és a zaklatás-erőszak széles spektrumát fedik le a jelentés szerint. Egyes eseteknek szadista karaktere is volt.

 

Az évek során összesen tíz embert, köztük szerzeteseket részesítettek figyelmeztetésben vagy ítéltek el. A jelentés szerint azonban ennél jóval nagyobb mértékűek voltak a visszaélések.

 

Az Angliában és Walesben illetékes bizottság felállítását még belügyminiszterként rendelte el 2014-ben Theresa May jelenlegi brit kormányfő.

További híreink
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Színes Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Színes Bővebben
A mosogatógépek innovatív fejlődésen mentek át
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megoldása vagy a más módon egyszerűbbé tett változata. Ezeket azér...
2024-04-16 14:26:28, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>