Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Ujhelyi István: „Ki kell tudni mondani, hogy elhervadt a szegfű” – még a párt nevét is megváltoztatná
2022-04-24 19:37:11
Ujhelyi István: „Ki kell tudni mondani, hogy elhervadt a szegfű” – még a párt nevét is megváltoztatná

Ujhelyi István: „Ki kell tudni mondani, hogy elhervadt a szegfű” – még a párt nevét is megváltoztatná

„Egyenes, ha kell fájdalmas őszinteséggel. A negyedik kétharmados Fidesz-győzelem egyértelművé tette mindannyiunk számára, hogy nem jobban és erősebben kell küzdenünk az igazunkért, hanem egészen másképp. A ’cölöpöket’ meghagyva, de az alapokig vissza kell bontani az építményt” – kezdi hosszú bejegyzését Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője, melyben arról számol be, hogy a szombati választmányi ülésén konkrét javaslatot tárt a párttársai elé, hogy miként kellene elkezdeni a szocialista párt újra brandelését és átalakítását. Mert a gyökeres reformok szerinte elengedhetetlenek.

 

„Őszintének kell lennünk: immár nem apró javításokra, hanem teljes átalakításra van szükség. El kell fogadnunk, hogy az MSZP brandje avíttá vált, megkopott, az elmúlt évtizedek alatt elhasználódott” – sorolja a körülményeket a politikus, aki szerint a legfontosabb az lenne, hogy felvállaljanak bizonyos tabukat, elsősorban a 33 éves brandhez való ragaszkodást és a nagypárti működési reflexek elengedését.

 

Ujhelyi azt javasolta a választmányi ülésen, hogy az MSZP olyan szociáldemokrata közösséggé alakuljon át, ami már új nevében is hordozza az értékválasztást és mindazt, amit a választóin keresztül Magyarországnak biztosítani akar. Ennek tükrében adna új nevet a pártnak a politikus, mégpedig azt, hogy „Esély”.

 

Víziójában Ujhelyi egy olyan pártot lát maga előtt, ami apró, hálózatba kapcsolódó helyi közösségein keresztül nemcsak viszi, de hozza is az üzeneteket és a politikai elvárásokat, olyan aktív közösségként látja a szocialista párt jövőjét, amely konkrét ügyek és kézzel fogható vállalások mentén képviseli a választóit.

 

„Háromszáznegyvennyolcadik alkalommal kongatom a harangokat és teszem most saját közösségem, saját pártom érdekében. Mert esélyt kell adni az újjászületésnek és a közös hazának” – fogalmaz a politikus, aki ígérete szerint a következő hetekben folytatja a már megkezdett országjárását és további javaslatokat, javító észrevételeket, támogatókat gyűjt az általa felvázolt elképzeléshez.

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>