Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Uniós milliárdokat lenyúlhat, de nem közszereplő a miniszterelnök senkiházi veje
2019-05-03 12:27:11
Uniós milliárdokat lenyúlhat, de nem közszereplő a miniszterelnök senkiházi veje

Uniós milliárdokat lenyúlhat, de nem közszereplő a miniszterelnök senkiházi veje

Az ügy tárgya a Hír TV Célpont című műsorának egyik 2016-os adása volt, melyben a miniszterelnök vejének cégbirodalmához kerülő kastélyokkal foglalkoztak. A műemléki védettségű épületek magáncégekhez kerülése önmagában közérdek, azt pedig különös súlyt ad ennek, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő családja gyarapodik.

 

A Kúria szerint három fő oka van, hogy a Hír TV riportja jogsértő volt:

 

-Tiborcz István nem közszereplő, az utcán magánemberként kérdezte a bíróság szerint a stáb;

 

-A riport „titkosan, visszaélésszerűen” készült (noha a stáb kereste a szereplőket – a szerk.), Tiborcz István pedig a véletlen találkozáskor nem volt abban a helyzetben, hogy döntsön arról, hogyan nyilatkozik, ezért szavai nem is idézhetők;

 

-A bíróság szerint Tiborcz István megszólaltatása nem járt többletinformációval, nem volt nélkülözhetetlen a felvétel hiteles elkészítéséhez.

 

Az ítélet jelentős mértékben befolyásolhatja, hogy milyen mélységben lehet foglalkozni Orbán Viktor családja gazdagodásának körülményeivel.

 

Tiborcz István egyébként több esetben is vállaltan a sajtó és a széles nyilvánosság előtt vállalt szereplést:

 

Orbán Ráhellel kötött esküvőjére egy bulvárlap stábját is meghívták, a fotókat a lap közölte. Rendre feltűnik a miniszterelnök által nyilvánosan, a Facebookon megosztott fotókon és videókban és megjelenik nyílt politikai rendezvényeken.

 

2016 augusztusában a feleségét, Orbán Ráhelt elkísérte Bahreinbe, ahol a miniszterelnök lányát állami méltóságként fogadták, olaj- és gázügyekről tárgyalhatott úgy, hogy semmiféle hivatalos tisztséget nem viselt, mégis állami méltóságként fogadták.

 

2015-ig az ő résztulajdonában állt az Elios Innovatív Zrt., amely körül az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szerint  szervezett csalási mechanizmust építettek ki, az OLAF pedig a teljes EU-s támogatást jelentő 13,5 milliárd forintos visszafizetetetésére tett javaslatot.

 

(forrás: 168ora.hu)

Utoljára frissítve: 2019-05-03 12:27:07

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>