Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Uzsonnát az uzsonnás dobozba - ötletek stadion helyett 2.0
2013-09-17 15:08:21
Uzsonnát az uzsonnás dobozba - ötletek stadion helyett 2.0

Uzsonnát az uzsonnás dobozba - ötletek stadion helyett 2.0

A fővárosi önkormányzat és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. narancssárga uzsonnás dobozt ajándékozott mind a 17000 első osztályos diáknak, benne Tarlós István köszöntésével és az FKF kabalafigurájának, Kuka Manónak környezetvédelmi jó tanácsaival.

 

Az FKF azért kellett az akcióhoz, mert narancssárga a színe, így kimagyarázható, miért lett éppen narancssárga a doboz. Ha a narancssárga színt történetesen a Temetkezési Vállalat választotta volna, akkor a gyerekek nyilván a szociális temetésben való részvételhez kaptak volna jó tanácsot - írja Szabó Zoltán, a Demokratikus Koalíció elnökségének tagja közleménysorozatának második részében, amely arra ad tippeket a kormánynak, hogy mire költsék a stadionpénzt:

 


"Apró szépséghiba, hogy Kuka Manó jó tanácsai nem csillapítják az éhséget, a dobozba tehát uzsonna is járna, ezt azonban a gyermekek legalább egyharmada nem engedheti meg magának.

Számoljunk egy kicsit! Az uzsonna egy gyermek számára bízvást kihozható 200 forintból; ha a doboz mellé uzsonnát is adtak volna, az 3,5 millió forintba sem került volna. Ha ezt a tanév mind a 200 tanítási napján megismétlik, az is csak 700 millió forint – a százmilliárdért épülő stadionok valamelyikének nézőterére kellett volna egy sorral kevesebbet tervezni, hogy erre fedezet legyen. Sőt. Ha nem csak a fővárosban, hanem minden településen gondoskodnának erről, az is megoldható lenne 4-4,5 milliárdból. És ha nem csak az elsősök, hanem valamennyi iskolás megkapná, az is megoldható lenne 50-55 milliárdból, a stadionokra szánt összeg feléből."


Szabó Zoltán, a DK elnökségi tagja a továbbiakban is folytatja ötletbörzéjét - az ellenzéki politikus úgy véli, bőven lenne mire költeni az országban stadionok helyett.

 

MIRE KÖLTSÜNK STADION HELYETT, 1.RÉSZ >>>>>>

Utoljára frissítve: 2013-09-17 15:05:09

További híreink
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mára lézeres szemműtétek millióit végezték már el, szóval nem mondhatjuk új jelenségnek, ám amilyen ütemben fe...
Bővebben >>