Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Vágó István: Nyilván indexen vagyunk mi, markáns ellenzékiek
2013-10-17 12:25:53
Vágó István: Nyilván indexen vagyunk mi, markáns ellenzékiek

Vágó István: Nyilván indexen vagyunk mi, markáns ellenzékiek

Pár napja ismerőseimmel beszélgettünk, nosztalgiáztunk a régi televíziós műsorokról, amikor még keddenként az Onedin család hasította a habokat, Isaura pedig próbált kitörni a rabszolgasorból, és ott volt még az Ablak, amin többek között Déri János segített kitekinteni. Akkor még nem 8:1 lett a holland meccs eredménye, hanem 0:1 a javunkra Amsterdamban. Mi még Knézy Jenővel szurkoltuk végig a meccseket, és persze ott volt Vitray Tamás, aki nem csak ült és mesélt, hanem fantasztikus embereket talált nekünk nézőknek, mint például Vágó István.


A kvízmesterrel készült interjú I. része itt olvasható>

 

II. rész


- Azt lehet mondani, hogy Te is olyan ember vagy, akire odafigyeltek hosszú éveken keresztül.


-
Hát, amíg nem foglaltam politikailag állást! Lehúztam legalább harminc évet úgy, hogy bárki tudta volna, hogy miről mit gondolok.

- Számomra ez annyira hihetetlen, hogy politikai állásfoglalásod miatt, ennyi tudással, tapasztalattal száműznek a televíziózásból. Ez pazarlás.


-
Tanulságos történet… Mielőtt kiderült volna az én politikai meggyőződésem, az azt megelőző két évben engem választottak a legnépszerűbb közéleti személyiségnek. Miután állást foglaltam, azt hittem, ennek vége, de még abban az évben is harmadik lettem. Nyilván, amilyen mértékben elterjedt, hogy én nem állok „középen”, úgy osztottam meg a nézőimet. Azokból viszont, akik a legvadabbul támadnak, süt az, ami miatt én nem is akarok nekik tetszeni. Emberileg ugyan ez nem zavar, de egzisztenciálisan nagyon ráfáztam.

- Ezt hogy érted?


-
Ezt úgy képzeld el, hogy 2010 óta nekem összesen 3 fellépésem volt, előtte pedig talán hetente volt ennyi. Nyilván indexen vagyunk mi, markáns ellenzékiek, vagy nem is mernek bennünket meghívni.

- Megoldás van?


- Már felvetettem, hogy az állami cégeknek kötelező legyen arányos elosztásban hirdetni a jobb és a bal oldali médiában. Te elhiszed, hogy csak a jobboldali emberek lottóznak? Miért nem hirdet például a Szerencsejáték Zrt. baloldali médiafelületeken? Mondok jobbat! Emlékszel arra, hogy csődbe ment a NEO fm rádió? Nos, a NEO FM-et MSZP-, a Class FM-et pedig Fidesz-közelinek mondták. A Class FM-nek hetvenszer nagyobb volt az árbevétele Szerencsejáték Zrt-s reklámokból.


- Érdekes! Visszatérve rád, milyen kapcsolatban álltál például a szintén a „Riporter kerestetik” műsorban híressé vált Déri Jánossal? Rivalizáltatok?


-
Véletlenül sem, soha. Jancsi egy nagyon jó ember volt, sajnos korán távozott!

- Most szerinted a Fidesz oldalán, a „nemzeti” oldalon állna?


-
Aligha.

- Azért kérdeztem, és azért így, mert valahogy nem értem a helyzeted. Itt vagy Te, szinte az egész ország számára szimpatikus ember. Valamiért úgy döntesz, hogy véleményt formálsz a politikai hovatartozásodról, és egyszerre elveszíted azoknak az embereknek egy részét, akik kedvelik Vágó Istvánt. Ez nem normális, ennek nem így kellene lennie! Attól Te ugyanaz az ember vagy, mint aki eddig is voltál.


-
Ez igaz! De sajnos mindkét oldal ugyanúgy működik. Itt van például Fábry Sándor, akit annak ellenére, hogy nem voltam hajlandó elmenni a műsorába, én kiváló tehetségű embernek tartom, nézem is - sokakkal ellentétben, akik jobboldalisága miatt nem hajlandóak erre, pedig nagyon szórakoztat, egészen addig, amíg nem politizál.

- István, Te viszont nem köpted le Orbán arcképét, Fábry pedig megtette ezt Gyurcsány fotójával.


-
Ezért nem voltam hajlandó bemenni, és ma sem mennék be, a műsorába! Ilyet nem csinálunk, ilyet nem illik tenni! Viszont attól, hogy valaki más világnézetű, attól még a tehetségét el lehet ismerni. Viszont úgy látszik, hogy azok az emberek nem tudják nekem megbocsátani a véleményemet, akik tőlem politikailag jobbra állnak, számukra én talán áruló lehetek.

- Őszödi beszéd, 2006?


-
Nagyon fontos dokumentum, de szerintem lényegesebb az azt követő utcai zavargások tekintetében az a történelemhamísítás, aminek folyamatosan tanúi vagyunk. Mindannyian láttuk a tévében, mi történt, a „békés ünneplőkre brutálisan rárontottak a rendőrök” beállítás rém egyoldalú.

- Dr. Dániel Péter, Horthy szobor?


-
A festékkel való leöntése? Nézd, van, amiben egyetértek vele, és van, amiben nem, de egy nagy különbségre hívnám fel a figyelmed! Dániel Péter bejelentette előre, hogy mit fog csinálni. Dokumentálta az egészet, vállalta azt, amit csinált! Azok, akik meggyalázták a holokauszt-emlékművet, Wallenberg szobrát, stb. vállalják a cselekedetüket? Tudjuk róluk, hogy kik voltak? Nem, ők ebben nem követték Dánielt, sokkal gyávábbak nála. Ez egy lényeges különbség!

- 2014, választás, mit vársz tőle?


-
Azt várom, hogy az én nézeteimet leginkább képviselő párt be fog kerülni a parlamentbe és ott frakciót alakít. Magyarul a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc ott lesz a következő 4 évben is a parlamentben.

- Most nincs frakció.


-
Nincs, mert az MSZP keresztbe feküdt a frakcióalakításnak, ezért is kényszerül rá a DK, hogy tagdíjakból és adományokból tartsa fenn magát. Ha lenne frakció, úgy egy kicsit könnyebb lenne.

- Szerinted van fideszizmus? Honnét ez a végtelen gyűlölet?


-
Nem tudom, de nézd meg, miket mondanak a Fidesz szóvivői, és milyen stílusban! Sokszor állítanak hazugságot úgy, hogy tudják, amit állítanak, az nem igaz. Maguknak is hazudnak! A Fideszt egyébként nem tartom ideologikus pártnak, nem tudom mi az a fideszizmus. „Ide nekünk mindent!”, talán ezt jelenti, és innentől kezdve minden már csak módszerek kérdése, nyakon öntve klerikalizmussal, nacionalizmussal, idegengyűlölettel, kulturális felsőbbrendűséggel.

- Felcsút, stadion?


Szerintem én voltam az egyik első, aki megmutattam, hogy hol van Orbán háza, és ahhoz képest hol épül a stadion. Lefotóztam, felraktam a Facebookra, és azt gondoltam, mindenki érezni fogja, ez mennyire kínos. De nem, a többséget ez meg se érintette...

- Fidesz, Orbán-kormány?


- Orbán és kormánya már elkövetett… elkövette a Gyurcsánynak felrótt bűnök ezerszeresét, a hazugságokkal, a beruházásokkal, az alkotmánybírósággal, a trafikokkal, földügyekkel… nem sorolom tovább, mert nincs értelme. Azt kell mondanom, ha ez kell a nekünk, magyaroknak, akkor tessék, megérdemeljük!


Forrás: Gyáli Hírhatár

Füzessy L. Sándor 

Fotó: bplusz.hu

 

 

Utoljára frissítve: 2013-10-17 13:02:26

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megold...
Bővebben >>