Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Vajna holtában sem szabadul a kormánypropagandától
2019-01-29 14:17:20
Vajna holtában sem szabadul a kormánypropagandától

Vajna holtában sem szabadul a kormánypropagandától

Többek között Kerényi Imre, Makk Károly, Jancsó Miklós társaságában – bár az utóbbi halálakor a kormány finoman szólva is szűkszavú távolságtartással vette tudomásul a világszerte legelismertebb magyar filmrendező halálát.

 

A napokban az is kiderült, hogy a szertartás nem lesz sajtónyilvános annak ellenére, hogy a kegyeleti eljárás és ceremónia – mivel a kormány saját halottjaként tekintett elhunytról van szó – minden bizonnyal közpénzből és közérdeklődésre számot tartó búcsú lenne Andy Vajnától.

 

Mindezt még rejtélyesebbé teszi, hogy feltehetően sokakat érdekelne a búcsúztató szavakat vállaló világsztár, Arnold Schwarzenegger főhajtása, aki lényegében a filmes világszakma részéről köszön el kollégájától, barátjától.

 

Függetlenül mindattól, hogy Andy Vajna erősen ellentmondásos, de vitathatatlan szakmai tudással és tapasztalattal bíró pályafutását és sikerfilmjeit tekintve végső búcsúztatására hatalmas érdeklődés mutatkozik a közvélemény részéről. Mindennek ellenére a döntéshozók (családi okokra hivatkozva) nem érzik evidens kötelességüknek, hogy legalább egy összefoglalóban tudósítsák minderről az országot.

 

A fentiek tükrében az viszont kifejezetten undorító, hogy a közpénzből ingyen habonyi propagandalap kerületi mutációi gátlástalanul lesajnálják a kormánypropaganda és a kegyeleti minimum ellentmondásának kultúrországokban magától értetődő kötelező kiiktatását.

 

Habonyék nem szépelegnek a „családi akarattal”, a kegyeleti szempontok tapintatosan kiemelt figyelembevételével, bármilyen ízléssel vagy emberiességi alapokkal. A heti kerületi kiadványaik címlapján harsányan kisajátítják Vajna halálát, míg a hátlapon vastagbőrrel ordít a kormánypropaganda – ráadásul egy vidéki milliomos fideszes vállalkozóval demonstrálva a minimálbér növekedését.

 

Egy ilyen arcátlan kegyeletsértésért bármely lap felelősét páros lábbal rúgnák ki, ha ebben az országban az európai erkölcsi normák mentén működne a hatalom – de a jelek szerint már nincs miben reménykedni: még a halálunk is az állam szolgálatában áll.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>