Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Vaklárma..?; A fél belvárost lezárták – mégsem találják a dunai bombát
2018-07-03 12:56:42
Vaklárma..?; A fél belvárost lezárták – mégsem találják a dunai bombát

Vaklárma..?; A fél belvárost lezárták – mégsem találják a dunai bombát

“Egyelőre nem lépnek életbe a kedd délelőttre, egy a Dunában talált feltételezett robbanótest kiemelésének idejére tervezett útlezárások és lakosságvédelmi intézkedések a fővárosban" - tájékoztatta a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje az MTI-t.

 

"Kora reggel óta egy aknamentesítő hajónak a felszínéről koordináljuk a munkát. A búvárok reggel megkezdték a folyamatos merüléseket. Ami nehezíti a munkavégzést, hogy emelkedett a Duna vízszintje, valamint nagyon nagy a sodrása, plusz a látási viszonyok is nagyon rosszak. A búvárok tapintással tájékozódnak és így fogják megtalálni a bombát. Ez akár hosszú órákat is igénybe vehet, az sem kizárt, hogy estig is eltart" – tájékoztatta a sajtót Markovics Zita, a Magyar Honvédség első tűzszerész- és hadihajós ezred kommunikációs vezetője.

 

A - nagy valószínűséggel 100 kilós, második világháborús szovjet - bombát korábban egy balesetnél segédkező civil búvárcsoport tagjai jelentették a rendőrségen, annak GPS koordinátáit megadva - a folyó sodrása azonban rendkívül erős, a látótávolság pedig gyakorlatilag a nullával egyenlő, vagyis a búvárok csak tapintással képesek tájékozódni.

 

A hajóforgalmat, a helyszín biztosítása érdekében egy járőrhajóról rendőrök irányítják - tette hozzá a kommunikációs tiszt. Hangsúlyozta: amint megtalálják a feltételezett robbanószerkezetet és megkezdik a kiemelését, értesítik a lakosságot az útlezárásokról és a korlátozó intézkedésekről.

 

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Színes Bővebben
Mi alapján válassz pénztárgépet egyéni vállalkozóként?
Vállalkozóként tudod, hogy neked kell döntéseket hoznod – ezzel nincs is baj, amikor a szakmádról, a vállalkozást érintő termékről, szolgáltatásról van szó. De egy pénztá...
2024-03-27 11:42:55, Hírek, Színes Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése új szintre lép.
Bővebben >>