Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Valami nagyon elindult – összefogtak a szakszervezetek
2016-02-20 15:30:11
Valami nagyon elindult – összefogtak a szakszervezetek

Valami nagyon elindult – összefogtak a szakszervezetek

A MaSZSZ-t 2013 decemberében alapította meg három konföderáció, az MSZOSZ, az ASZSZ és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF). Utóbbi szervezet azonban időközben úgy határozott, nem olvad be a MaSZSZ-ba.

 

Székely Tamás elmondta, a pénteki rendkívüli közgyűlésen – a törvényszék kérésének eleget téve – három ponton módosítják az alapszabályt, ezzel technikailag lezárul az egyesülés folyamata. Hozzátette: az MSZOSZ és az Autonómok teljes jogutódlással olvadnak be a MaSZSZ-ba.

 

A fúzióval Magyarország legnagyobb szakszervezeti konföderációja jön létre, mintegy kétszázezer taggal. A MASZSZ a legtöbb ágazatot tömörítő szervezet, kollektív szerződések tekintetében a legnagyobb lefedettséggel rendelkezik, a teljes versenyszférát, valamint a közszféra bizonyos területeit képviseli reprezentatívan – mondta az alelnök.

 

Elválik a cser a májtól: a hajdan harcos, évek óta viszont alázatosan hallgatag Cer Ágnes,  a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZEDDSZ) elnöke viszont azonnal rohant a kormánylap Magyar Időknek nyilatkozni, hogy véleménye szerint „ a jelenlegi tüntetéseket szervező, valamint a sztrájkot kilátásba helyező szakszervezeti vezetők szándéka nem a pedagógusok érdekeinek érvényesítése, hanem a kormány gyengítése”.

 

"Nem kell sztrájkolni és nem kell kormányt buktatni, mert már megsztrájkoltuk az érdemi tárgyalást!" – nyilatkozta a dolgozói érdekeket állítólag képviselő vezető. Cser Ágnes ritkán szól, de akkor minek.

 

További híreink
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Aktuális Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Végre itt a tavasz, úgyhogy ideje a szekrény mélyére száműzni a télikabátot a sapkával, sállal és kesztyűvel e...
Bővebben >>