Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Választás 2014: Csalás, csalás hátán
2014-04-06 14:07:41
Választás 2014: Csalás, csalás hátán

Választás 2014: Csalás, csalás hátán

Választási részvételre buzdított az MSZP kampányfőnöke vasárnap déli sajtótájékoztatóján. Molnár Zsolt azt mondta: ha este 7 óráig sokan mennek el szavazni, akkor az Orbán-kormánynak már csak néhány órája van hátra. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke pedig a voksolás első óráinak tapasztalatait értékelve elmondta, országszerte sok bejelentést kapnak visszaélésekről.


Mátészalkán szervezetten szállítják az embereket, amit ugyan a választási eljárási törvény már csak akkor tilt, ha busszal viszik a szavazókat, de a szatmári városban gyakran 8-9 ember ül egy autóban. Az autó és a sofőr mindig ugyanaz, az utasok változnak - mondta Molnár Csaba, hozzátéve, hogy ez sérti a KRESZ-t.

 

Szintén Mátészalkáról érkezett az első bejelentés, de más kelet-magyarországi körzetekből is jöttek hírek arról, hogy kiugróan sokan mondják magukat analfabétának, és kérnek segítséget a szavazáshoz - közölte. Molnár Csaba szerint ez főleg ott jellemző, ahol sok a közmunkás, tőlük pedig azt várják, hogy igazolják: a Fideszre szavaztak. Ezért - mondta - írni-olvasni tudó emberek sora kér "segítséget" a voksoláshoz a szavazóköri delegáltaktól. A DK alelnöke beszámolt arról is, hogy a fővárosi 5-ös választókerületben (VI-VII. kerület) van olyan szavazókör, ahol a névjegyzék egy része nem abc-rendben van. Elmondása szerint volt olyan szavazó, akit így nem találtak meg a lajstromban, ezért hazament anélkül, hogy szavazott volna, majd később kiderült, hogy mégis szerepel a névjegyzékben.

 

Molnár Csaba kitért arra, volt, ahol nem engedték saját tollukkal szavazni az embereket - noha ezt lehetővé teszi a szabályozás -, továbbá azt is jelezte, hogy hajnalban a baloldali összefogás számos plakátját letépték Budapesten. - Az ellenzéki szövetség mindegyik esetben bejelentést tesz -jelentette ki a DK alelnöke, hozzátéve: abban bíznak, hogy este, az eredmények ismeretében azt mondhatják, hogy a csalások ellenére győztek a választáson.

 

Baja Ferenc, az MSZP kampányfőnök-helyettese kifogást nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz a jogszabálysértés megállapítása, valamint a további törvénytelenség megtiltása érdekében.
- A Miniszterelnökség a kormány hivatalos honlapján április 4-én este, majd április 5-én délután olyan írásokat tett közzé, amelyek a Fidesz-KDNP szegedi és debreceni nagygyűléséről számoltak be - áll a közleményben. Az írások tartalma alapján kétséget kizáróan megállapítható, hogy a rendezvényeken Orbán Viktor a Fidesz elnökeként mondott beszédet, a kormánypártok listájára voksolásra buzdított és az ellenzék tevékenységét rendkívül éles kritikával illette - hangsúlyozták a szocialisták. Mindez a Fidesz-KDNP népszerűsítésére alkalmas kampánytevékenység, ami ellentétes a választási eljárásról szóló törvénnyel.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>