Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Van olyan fideszes képviselő, aki havi 252 ezret tankol el közpénzből
2015-01-22 19:29:56
Van olyan fideszes képviselő, aki havi 252 ezret tankol el közpénzből

Van olyan fideszes képviselő, aki havi 252 ezret tankol el közpénzből

 

Eddig a januári hónapra a 197 parlamenti képviselő közül 137 képviselő kért benzintámogatási juttatást, ami összesen 14,8 millió forintba kerül az adófizetőknek. A rekorder fideszes képviselő Berettyóújfaluból ingázik napi szinten, és így egy bruttós átlagfizetést tölthet a kocsi tankjába havonta. A lap kiderítette azt is, hogy Tiffán Zsolt nem csak a harkányiak kisbuszával furikázik, hanem saját célra is használja – derül ki a VS.hu által az Országgyűlés Hivatalától kikért adatokból. 


A Vs.hu által kért listában (amelyet ITT böngészhet) nem szerepelnek a miniszterek és államtitkárok, akik szolgálati autóra jogosultak, valamint azon képviselők, akik a tömegközlekedési költségek megtérítését választották. A jelenlegi országgyűlési törvény értelmében a képviselők már nem kapnak költségtérítést, továbbá választókerületi pótlékot sem, viszont igényelhetnek üzemanyagkártyát, amire az Országgyűlés Hivatal az autó motorjának nagyságától – ami legfeljebb 2000 köbcentiméter lehet-, a lakóhelyük vagy a választókerületük Budapesttől mért távolságától, és a választókerület nagyságától függően, adott összeget töltenek fel előre az igényelt képviselő kártyájára.


Januárra a legnagyobb összeget, azaz 252 ezer forintot a fideszes Vitányi István kaphatott üzemanyagra, mivel Berettyóújfaluban lakik, ami viszonylag messze van a választókerületéhez, valamint a vagyonnyilatkozata szerint egy 2008-as Suzuki Grand Vitara terepjárója van. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal januári üzemanyagárai alapján ebből az összegből 665 liter 95-ös benzint lehet tankolni – írja a Vs.hu.

 

A második legtöbbet tankoló képviselő, aki szintén fideszes, a Sárrétudvariban élő Bodó Sándor, aki szolid 205 ezer forintot költhet üzemanyagra „az ő vagyonnyilatkozatában nincs kocsi feltüntetve, de mikor azt leadta, még a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke volt, valószínűleg járt neki szolgálati autó” – teszi hozzá a Vs.hu. A legkevesebbet költő fideszes politikus, Kucsák László, aki budapesti képviselőként havi 45 ezer forintért tankolhatja meg a 2011-es Chevrolet Lacetijét.

 

A listából kiderül az is, hogy a fideszes Tiffán Zsolt is kaphat benzinkártyát, méghozzá januárban 179 ezer forinttal feltankolva. Ráadásul a harkányi önkormányzat igen bőkezű volt a képviselővel – aki egyben az Ős-Dráva Program irányításáért felelős miniszteri biztos is –, mivel ingyenesen használhatja évi ötezer kilométer erejéig a város kisbuszát.

 

-mezei-

 

Forrás: Vs.hu

 Főkép:  Veres Viktor

Utoljára frissítve: 2015-01-22 21:30:13

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bárm...
Bővebben >>