Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Varga Miklós és Nagy Feró Trabanton az István, a királyban
2013-08-02 10:44:16
Varga Miklós és Nagy Feró Trabanton az István, a királyban

Varga Miklós és Nagy Feró Trabanton az István, a királyban

Augusztusban három estén keresztül jubileumi István a király előadást láthatnak a nézők a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

 

Az augusztus 20-i díszelőadást övező botrányokról korábbiakban már beszámoltunk, ám bizonyos információk szerint a SZIN szervezői és az István a király produkció képviselői végül megegyezésre jutottak, így az eredeti műsortervnek megfelelően áll színpadra a rockopera augusztus 20-án Szegeden.

 

A harmincadik évforduló alkalmából újragondolt produkció Alföldi Róbert rendezésében állt össze, és  - az előzetes ígéretek szerint - az Alföldire jellemző szokatlan rendezői megoldások tarkítják majd a közkedvelt rockoperát. A három évtizede töretlen sikerességnek örvendő zenés darab egyik formabontó ötlete - a hírek szerint - egy színpadra begördülő klasszikus Trabant.

 

Hogy hogyan kerül a Trabant a Dóm térre?

Az előadásban szereplő német lovagok járgánya lesz az NDK egyik elhíresült szimbóluma, az elnyűhetetlen Trabant, gyakorlatilag a német vonalat gördíti át a színpadon.

 

Az előadás másik érdekessége, hogy az eredeti előadás két szereplője, Varga Miklós – aki ugyan „csak” a hangját kölcsönözte Istvánnak, de mégis a rockopera emblematikus figurája – és Nagy Feró, az eredeti szereposztás lázadó Laborca, is színre lép a jubileum alkalmából. A hírek szerint a német lovagok bőrébe bújnak majd, ami az eredeti verzióhoz képest mind a kettőjüknek éles váltást jelent.

 

A Szegedi Szabadtéri után a produkció Budapesten is színpadra áll a Papp László Sportarénában, augusztus 30-án és 31-én. Aki csak ezek után döntötte el, hogy szeretné megnézni valamelyik előadást, annak nagyon kell sietnie, már a 31-i napra is csak korlátozott számban érhetőek el a jegyek.

 

-naan-

Utoljára frissítve: 2013-08-02 10:51:10

További híreink
Menj biztosra! Válaszd a koncentrátumot!
Ma már mindenkinek a környezetében akad olyan ember, aki rendszeresen használ CBD olajat, így most már biztosan te magad is sokat hallottál erről az igen érdekes növényrő...
2024-04-25 16:05:52, Hírek, Kultúra Bővebben
Mutatunk két kihagyhatatlan süteményreceptet, amit neked is meg kell kóstolni!
Amennyiben most készülsz belekezdeni a fogyókúrádba, felhívjuk figyelmedet, hogy csak óvatosan olvass tovább! Ebben a cikkben ugyanis két olyan édes finomságról lesz sz...
2024-04-23 16:28:45, Hírek, Kultúra Bővebben
A műanyag bejárati ajtó beszerelésének költsége valóban felér egy rémálommal?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha szétnézünk a környéken, aligha fogunk találni két ugyanolyan ...
2024-04-23 16:26:06, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>