Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Magdolna napja van.
Várkonyi Andrea a Mészáros Alapítvány kuratóriumának új elnöke
2024-06-18 14:16:34
Várkonyi Andrea a Mészáros Alapítvány kuratóriumának új elnöke

Várkonyi Andrea a Mészáros Alapítvány kuratóriumának új elnöke

Május 21-én távozott a Mészáros Csoport társadalmi felelősségvállalás igazgatói pozíciójából és a Pro Filii Alapítvány kurátori tisztségéből Dr. Tóth Krisztina. A Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló alapítvány főtitkári feladatait Kelemen Krisztina, a csoport kommunikációs igazgatója veszi át.
 
Az alapítvány alapítója, Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. döntött a kuratórium új összetételéről. Dr. Várkonyi Andrea, aki korábban a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát, egészségügyi közgazdász-menedzserként és pszichológusként is képesítést szerzett, a Whitedog Media Kft. ügyvezető igazgatójaként és az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnökeként is számos tapasztalatot szerzett a nonprofit szektorban. Ezeket a tapasztalatokat mostantól a Pro Filii Alapítvány és a Mészáros Alapítvány kuratóriumainak elnöki posztján is kamatoztatja.
 
Dr. Várkonyi Andrea elmondta, hogy mindig is fontosnak tartotta a jótékonykodást, és a társadalmi felelősségvállalás terén szerzett eddigi tapasztalatai összhangban vannak az alapítvány hitvallásával. Orvosként és ügyvezetőként is arra törekedett, hogy minél többet megértse az embereket, akikkel kapcsolatba kerül, mert így tud a legjobban segíteni. „Minél inkább tisztában vagyunk a valósággal, annál jobban tudunk segíteni” – fogalmazott. Nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy olyan alapítványok munkáját vezetheti, ahol hasznosíthatja tudását és tapasztalatait.
 
Kelemen Krisztina, aki kuratóriumi tagként veszi át Dr. Tóth Krisztina helyét, hosszú éveken át újságíróként, majd felelős szerkesztőként dolgozott, 2016 és 2023 között a KESMA-hoz tartozó Hot! Magazin főszerkesztője volt. Hálásnak érzi magát, hogy nagycsaládban nőhetett fel, ahol megtapasztalta a törődést, türelmet és másokra való odafigyelést. Úgy véli, hogy a rászorulók támogatása egyfajta tudás, és örül, hogy részt vehet az alapítványok munkájában, amelyek olyan területeket karolnak fel, amelyek közel állnak hozzá.
 
A Pro Filii Alapítvány és a Mészáros Alapítvány is megújulva folytatják tevékenységüket, céljuk változatlan: civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek támogatása, akik hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők, különösen a gyermekek és fiatalok egészségügyi helyzetének, életmódjának és esélyegyenlőségének javításához. A Mészáros Alapítványnál továbbra is folytatódik a Vál-völgyi településeken élő, felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgatók tanulmányait ösztönző program. A Mészáros Csoport, amely több mint 300 vállalatot foglal magában, jelentős szerepet játszik a magyar gazdaság teljesítményében.
További híreink
Hogyan viselkedsz menyasszonyként? A horoszkópod elárulja!
Az esküvő minden pár életében meghatározó esemény, így érthető, hogy a megszervezése sem egy ötperces művelet. Főleg a leendő menyasszonyok azok, akik olykor túlságosan i...
2024-07-09 12:45:09, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Háztartási balesetek a fürdőszobában: van, ami megelőzhető
A háztartási balesetek legnagyobb része nem a konyhában, hanem a fürdőszobában történik. Egyes felmérések eredményei azt mutatják, hogy a fürdőszobában elszenvedett sérül...
2024-06-29 10:57:57, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Gyurcsány nem mond le
A Demokratikus Koalíció elnöke videóüzenetben beszélt a választási eredményekről és saját jövőjéről, megerősítve, hogy nem mond le a párt éléről, mint tette ezt az MSZP, ...
2024-06-26 14:48:29, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekeinknek mindannyian a legjobbat akarjuk, legyen szó akár a kényelmükről és biztonságukról. Ha a gyere...
Bővebben >>