Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Vedd fel a harcot a kopaszodás ellen mezoterápiával!
2023-02-26 13:40:07
Vedd fel a harcot a kopaszodás ellen mezoterápiával!

Vedd fel a harcot a kopaszodás ellen mezoterápiával!

A teljes kopaszság pedig csak keveseknek áll jól, így érthető, ha a férfiak többsége szeretné megőrizni az imidzse fontos részét képező hajkoronát. 

 

Hajszeszek, kapszulák, samponok bűvkörében

 

A kopaszodás megállítását sokan a különféle kozmetikumoktól és étrend-kiegészítőktől várják. Csakhogy ezek a termékek maximum arra jók, hogy a még meglévő hajszálakat táplálják és erősítsék, viszont a hajhullást okozó DHT hormonnal szemben nem tudják felvenni a versenyt.

 

Ezektől a módszerektől tehát nem várhatunk látványos eredményt, ellentétben az Art ‘N Hair mezoterápiás kezelésével. Ugyanis a kezdődő kopaszodás fázisában a haj nagy része még menthető, a folyamat lassítható, de erre nem elég a hajhullás elleni termékek használata, hanem célzott kezelésre van szükség.

 

Mit tesz a hajjal a mezoterápia?

 

A mezoterápia egy olyan eljárás, melynek során egy speciális gép által mikrotűkkel a bőrbe juttatnak bizonyos hatóanyagokat. A technikát arckezeléseknél is alkalmazzák, viszont a fejbőrön használva a kopaszodás megállításában is segít. Hogy hogyan?

 

Az eljárás során egy különleges, a DHT hormon működését blokkoló és a hajnövekedést támogató “koktélt” juttatnak a fejbőrbe. A hatóanyagok lelassítják a kopaszodás folyamatát, így a még meglévő hajszálak megmenthetőek, az élettartamuk jelentősen meghosszabbítható.

 

Ugyanakkor fontos tudni, hogy a kezelés csak a még aktív hajhagymákon hatásos, azokkal sajnos már nem tud mit kezdeni, amiket “megfojtott” a DHT hormon. Ezeken a területeken hajbeültetéssel lehet segíteni. 

 

Milyen esetekben célszerű igénybe venni a mezoterápiát?

 

Lássuk, mikor lehet hatékony ez a kezelés:

 

  • -Kezdődő kopaszodásnál: ha még épphogy csak felfedezted, hogy a hajad ritkulni kezdett, érdemes mielőbb belekezdeni a mezoterápiába, ugyanis ekkor a hajad nagy része még menthető. A kezeléseket minimum 3 havonta lehet ismételni, ezzel pedig elérheted, hogy a kopaszodás évekkel kitolódjon és minél tovább megőrizd a hajkoronád.

  •  

  • -Közepes kopaszodásnál: ne add fel a reményt akkor sem, ha már látványos a hajritkulás, de még vannak a fejtetőn életképes hajhagymák, amikért megéri küzdeni. Ilyenkor a meglévő hajhagymák élettartama mezoterápiával meghosszabbítható, a kopasz foltok pedig hajbeültetéssel megszüntethetőek. A két módszer kombinálásával búcsút inthetsz a kopaszságnak.

  •  

  • -Hajbeültetés után: az oldatban lévő vitaminos vivőanyag táplálja és erősíti a beültetett szálakat, így a mezoterápia a beavatkozás után is igénybe vehető, mintegy megerősítésként. 

 

Továbbá érdemes tudnod, hogy ezzel a kezeléssel nemcsak a DHT hormon blokkolása lehetséges, hanem – a használt hatóanyagoktól függően – a haj erősítése is. 

 

(x)

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Színes Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Színes Bővebben
A bejárati ajtó több mint egy egyszerű nyílászáró
Igaz, egy beltéri ajtóhoz hasonlítva már nem is olyan “egyszerű” a szerkezete, hisz sok mindenben eltér a felépítése, kialakítása. A bejáratnál lévő nyílászáró szimbolizá...
2024-04-23 16:35:24, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>