Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Végleg felfalnak a szúnyogok – uniós stop a légi irtásnak
2020-02-22 17:44:03
Végleg felfalnak a szúnyogok – uniós stop a légi irtásnak

Végleg felfalnak a szúnyogok – uniós stop a légi irtásnak

Persze hazánkban eddig is volt korlátozás, hiszen például természetvédelmi területeken eddig is tiltott volt az ilyen jellegű kémiai védekezés, ráadásul még a biológiai módszer alkalmazása is szigorúan tilos az említett területeken, most azonban ez a szabályozás az összes többi területre is kiterjesztésre kerül.

 

Az uniós határozat azonban kitér arra, hogy milyen esetben végezhető el az ilyen jellegű kémiai irtás vagy permetezés, ami csak akkor alkalmazható, ha annak például olyan közegészségügyi okai vannak, mint például egy kiemelt járványveszély.

 

Az ilyen jellegű kémiai  légi irtás eddig is nagyon megosztotta egyébként a közvéleményt hiszen annak komoly környezetkárosító hatásai is voltak,  amelyek többek között  károsan hatott a nem célcsoport populációkra mint például a méhek vagy a szúnyogokkal táplálkozó molnárfecskék, amelyeknek jelentősen csökkent ezáltal a állománya, hiszen így csökkent a táplálékuk mennyisége és minősége is.

 

A kémiai irtást ellenzők azt is többször hangsúlyozták, hogy a légi permetezés egyébként sem volt hatásos, hiszen például a növények alatt található rovarok ellen hatástalan volt a szer, hiszen csak a vegyszeres ködbe éppen berepülő rovarokat pusztította el.

 

(forrás: cyberpress.hu)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közös...
Bővebben >>