Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Végleg megszűnt a 168 Óra című hetilap – legalábbis a lelkiismeretes vendégszerzők számára
2019-09-11 12:55:30
Végleg megszűnt a 168 Óra című hetilap – legalábbis a lelkiismeretes vendégszerzők számára

Végleg megszűnt a 168 Óra című hetilap – legalábbis a lelkiismeretes vendégszerzők számára

Az okok mögött felsejlik a Köves Slomó fémjelezte Fidesz-barát EMIH s a hozzá köthető tulajdonos Brit Média Kft, amelynek érdekeltségi körébe tartozik a Klubrádió is, amelynek főszerkesztő-helyettese, Rózsa Péter lesz a 168 óra főszerkesztője is. Kicsi a világ.

 

Október elsejétől “a lap tulajdonosaival fennálló föloldhatatlan ellentétei miatt” távozik a 168 Órától Tóth Ákos, aki több mint három éve vezeti a hetilapot. A bejelentés szerint vele együtt feláll a két főszerkesztő-helyettes, Lakner Zoltán és Krajczár Gyula.

 

Ceglédi Zoltán politológus, aki rendszeres szerző volt a hetilapnál, nyilvános közösségi oldalán az alábbiakkal zárta le publicisztikai tevékenységének ezen szakaszát:

 

„Három dolgot szeretnék az alábbiakhoz hozzáfűzni.

 

1. A holnapután megjelenő 168órában lesz egy cikkem, amit még e botrány előtt adtam le a lapnak. Nem tudom, az új „koncepcióba” egyáltalán belefért volna-e az, amit és ahogy én írok, de megelőzendő a dilemmát, itt közlöm, hogy ezek után természetesen egy sort sem írok többet ebbe a hetilapba.

 

2. Az elmúlt hónapokban növekvő megdöbbenéssel figyeltem, ahogy Köves Slomó ott vigyorog fideszes kampányfelületeken, ahogy csak olyan válaszai vannak, aminek a Fidesz örül, meg ott ácsorog tétován a szülésserkentő fideszes kanbulin. Világos volt, hogy el kell jönnie ennek a pillanatnak. De mivel egyidősek vagyunk, én még látni fogom, amikor kibaszottul megbünteti a sors azért, amit most művelt.

 

3. Mivel a Fidesz a Népszabadságnál gyakorolt hirtelenség helyett itt a lassú kivéreztetés mellett döntött, biztosan meg fog jelenni 168óra címen egy hetilap a következő hetekben, hónapokban és talán-talán években is. Lesznek is benne itt-ott jó cikkek, sőt, talán a köztudottan ocsmány nemfizetési gyakorlatot is felváltja egy időre a forrásbőség, megmutatni, hogy minden oké. De a mai készítők távoztával, és a kalkulálható átkalibrálással egy olyan abszurd kiméra jön létre, aminek semmi köze sem a lap történelméhez, sem az elmúlt éveihez.

 

Röviden: A 168ÓRA NEVŰ HETILAP MEGSZŰNT. Köszönöm, hogy amíg létezett, én is részese lehettem.”

 

Utoljára frissítve: 2019-09-11 12:53:34

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk ú...
Bővebben >>