Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Teréz napja van.
Végre meghozták a döntést a szocik: támogatják a megállapodást
2014-08-08 15:38:18
Végre meghozták a döntést a szocik: támogatják a megállapodást

Végre meghozták a döntést a szocik: támogatják a megállapodást

Péntek délutánra az MSZP is meghozta a döntést: támogatják az ellenzéki megállapodáscsomagot.

 

 

Az MSZP budapesti küldöttgyűlése pénteken elfogadta azt a hétfőn bejelentett ellenzéki megállapodáscsomagot, amelynek értelmében az őszi fővárosi önkormányzati választáson koordináltan indítják jelöltjeiket a Demokratikus Koalícióval  és az Együtt-PM-mel, Falus Ferenc volt tisztifőorvos személyében pedig közös főpolgármester-jelöltet állítanak.

 

Az MSZP legfelsőbb fővárosi döntéshozó szervének határozatát Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke ismertette újságírókkal. Azt mondta: a testület "nagyon nehéz, de bölcs és felelős döntést hozott" a küldöttek majdnem kilencven százalékának egyetértésével.

 

 

 

Kiemelte, a döntést azok a fővárosi politikusok is elfogadták, akik korábban nem értettek egyet az ellenzéki megállapodással. Kérdésre válaszolva példaként említette Horváth Csabát, az MSZP korábbi főpolgármester-jelöltjét és Steiner Pált, aki az V. kerület polgármesteri székéért akart indulni.

 

Horváth Csaba, aki korábban nehezen akart belenyugodni abba, hogy másik jelöltet indítanak helyette, végül a II. kerületben indulhat el polgármesterjelöltként. Ezen kívül ő lesz az MSZP listavezetője, azaz, amennyiben frakciót alakítanak a közgyűlésben, ő lehet a frakcióvezető. A politikus az újságíróknak úgy fogalmazott: olyan döntés született, amely "nem a legjobb, de az egyetlen elérhető kompromisszum" volt. A teljes együttműködés helyett egy kevésbé erős koordinált együttműködés jött létre, amely lehetőséget teremt a baloldali ellenzéknek arra, hogy egy jobb lehetőséget mutasson meg "Orbán Viktor és Tarlós István világával szemben" - mondta. Hozzátette: az csak október 12-én derül ki, hogy az ellenzéki összefogás tagjai a "győzelem áldozatait" hozták-e most meg vagy a győzelemhez teljes összefogásra lett volna szükség. Az MSZP korábbi főpolgármester-jelöltje azt mondta, minden segítséget megad Falus Ferencnek, aki reményei szerint "az a kovász lesz, aki összeköti a baloldali pártokat".

Utoljára frissítve: 2014-08-08 15:56:34

További híreink
Nem tört át a kecskeméti ellenzék, de nagyon megerősödött
Továbbra is fideszes vezetés lesz a városban.
2019-10-14 20:16:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Totálisan lefagyott a bajai Fidesz: se gratuláció, se reakció
Még a támogatóinak sem köszönte meg Fercsák Róbert, hogy rá szavaztak.
2019-10-14 15:26:20, Hírek, Aktuális Bővebben
Elsöprő ellenzéki győzelem Baján
A bajaiak egyértelmű üzenetet küldtek a várost eddig irányító Fidesznek: elég volt belőletek! A választást Nyirati Klára nyerte és masszív többséget kapott a testületben ...
2019-10-14 13:18:06, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orijen szó jelentése forrás, eredet, kezdet. Ami ez esetben azt jelenti, hogy a gyártás folyamán a készítők...
Bővebben >>