Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Vérengzés a Normafán: Pokorni a választásokig várt, most több száz fát taroltat egy parkoló miatt
2019-11-10 10:54:54
Vérengzés a Normafán: Pokorni a választásokig várt, most több száz fát taroltat egy parkoló miatt

Vérengzés a Normafán: Pokorni a választásokig várt, most több száz fát taroltat egy parkoló miatt

A Párbeszéd álláspontja szerint nem az autókat kell felvinni a hegyre, hanem az embereket s ennek értelmében érthetetlen, hogy miért tart még mindig például a libegő felújítása már évek óta befejezetlenül:

 

„Egészen felháborítónak tartjuk Pokorni Zoltánnak azt a sunyi megoldását, hogy a választások után hozta nyilvánosságra ezt a tervét, hogy 200 fát kiírtana a Normafánál, miközben pontosan tudja, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és az új testület is a fák pártján áll” – nyilatkozta a történtekkel kapcsolatban Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

 

Álláspontjuk szerint inkább a közösségi közlekedést, buszjáratokat, a felújított libegő útvonalát kellene korszerűsíteni és az utasforgalmat sűríteni a zöldterület letarolása és az autósforgalom környezetkárosító sűrítése helyett.

 

A problémával megkereste párttársát, Karácsony Gergelyt is, aki szintén azt támogatja, hogy ne vágjanak ki fákat a kedvelt kirándulóhelyen, s főpolgármesterként keresi a megoldást, hogy mindezt megakadályozzák. A jelen helyzet tanúsága szerint már némileg későn, mivel a parkoló kiépítése már a végéhez közeledik arról nem beszélve, hogy a Normafa és Csillebérc közti területen a parkolónál elképesztőbb ingatlanberuházás zajlik – feltehetően ennek kiszolgálására is telepítik a beruházás mellett szinte eltörpülő parkolót.

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>