Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Beáta napja van.
Veszélyben lehet a választás is: Óriási balhorgot készülnek bevinni a kormánynak az önkormányzati dolgozók
2018-01-08 13:00:01
Veszélyben lehet a választás is: Óriási balhorgot készülnek bevinni a kormánynak az önkormányzati dolgozók

Veszélyben lehet a választás is: Óriási balhorgot készülnek bevinni a kormánynak az önkormányzati dolgozók

Az önkormányzatok akadálymentes, a 21. század kihívásainak is megfelelő működése elképzelhetetlen az ott dolgozók anyagi megbecsülése nélkül. Sok tízezer önkormányzati dolgozó és köztisztviselő – javarészt azok, akik az amúgy is nehéz helyzetben lévő kisebb településeken dolgoznak – közel tíz éve nem kapott béremelést.

 

Ennek eredményeként a területről olyan nagy az elvándorlás más, jobban fizetett területek, vagy a versenyszféra felé, hogy az már sokszor a helyi szintű közigazgatás, a közszolgáltatások zavartalan működtetését akadályozza.

 

A kormány több bértárgyaláson is elzárkózott a helyzet kielégítő rendezésétől, ami arra enged következtetni, hogy az önkormányzatok szerepének és feladatainak jelentős csökkentését tervezi. Erre utalnak azok a sajtóhírek is, miszerint a kormány inkább elbocsájtásokra készül, hiszen ötmilliárd forintot különített el uniós forrásokból a jövőben elbocsátott dolgozók átképzésére.

 

Néhány hónap múlva választások lesznek Magyarországon. Ahogy arra a szakszervezet Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött levelében is utalt, sok településen már most is akkora a szakemberhiány, hogy a választások zavartalan lebonyolítása is veszélybe kerülhet. 

További híreink
Megszívta magát a Jobbik: Nem lép vissza nem, nem – soha...
Az ATV műsorában arról kérdezték a Jobbik szóvivőjét a műsorban, hogy az ellenzéki összefogásba azért nem mennek-e bele, mert nem éri meg nekik. „Majdnem jól gondolja”- v...
2018-03-21 15:00:53, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vigyázat!: Mérgező barackmag étrend-kiegészítőt tiltanak be
A megengedettnél magasabb cianid tartalom miatt riasztást adott ki a holland hatóság egy keserű sárgabarackmag étrend-kiegészítőre. A termékből 12 uniós tagállamba, köztü...
2018-03-21 14:30:50, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Kósa-ügy: Szabotálta a Fidesz a számonkérést
A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt keddi ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága.
2018-03-20 18:01:05, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Semjén hol disszertációkat lőtt magának, hol svédországi háziállatokat, miként a magyar szállodás is, hol álla...
Bővebben >>