Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Veszélyesek lehetnek a kánikulában csábító bányatavak
2016-06-25 19:10:27
Veszélyesek lehetnek a kánikulában csábító bányatavak

Veszélyesek lehetnek a kánikulában csábító bányatavak

A bányatavak és a fürdőzés veszélyeire, valamint a szabad vizeken tartózkodás szabályaira hívta fel a figyelmet a Pest megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szombaton Budakalászon.

 

Az MTI beszámolója szerint az Omszki-tónál tartott sajtótájékoztatón Szoboszlai Zsuzsanna, a PMRFK bűnmegelőzési osztályának vezetője elmondta: sokan látogatnak el nyaranta a bányatavakhoz, de tapasztalataik szerint nagyon kevesen vannak tisztában a biztonságos fürdőzés szabályaival.

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy Pest megye csaknem negyven bányatavából mindössze kilencben engedélyezett a fürdés, míg a megyei Duna-szakaszon négy kijelölt lehet fürdőhelyen strandolni.

 

Mint mondta, a bányatavak, szabad vizek sokkal nagyobb veszélyt jelentenek, mint a kiépített strandok, ezért fontos hangsúlyozni, hogy ahol kint van az úszást, fürdést tiltó tábla, ott nem csak fürödni tilos, hanem például gumimatraccal, vízibiciklivel bemenni és ezekről vízbe ugrani.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>