Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Veszélyezteti a diákmunkát a kormány
2016-05-05 14:15:46
Veszélyezteti a diákmunkát a kormány

Veszélyezteti a diákmunkát a kormány

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke figyelmeztet arra, hogy a Fidesz javaslata kivonná az iskolaszövetkezeteket a Munka törvénykönyve, valamint a munkaügyi ellenőrzés hatálya alól. Ha a javaslatot a elfogadják, januártól jóval kevesebb lesz a diákmunka után járó fizetés és a szabadság is.

 

A több, mint százezer iskolást foglalkoztató szövetkezetek tevékenységét ugyanis a jövőben a szövetkezeti törvény mellett csak a Polgári törvénykönyv szabályozná, így azok a diákok, akik pontosan ugyanazt a munkát végzik, mint a már nem tanuló munkatársaik, kollégájuknál kevesebb pénzért is dolgoztathatók lesznek, elvesztik a jogosultságot az egészségügyi vizsgálatokra és a szabadságuk ideje is csökkenne.

 

Magyarország ellen jelenleg is kötelezettségszegési eljárás van folyamatban a diákok munkavégzésével kapcsolatban. Ha a Fidesz erre azzal reagál, hogy az iskolaszövetkezeteket kiveszi a Munka törvénykönyve alól, azzal a nem oldja meg a problémát, hanem ismét kiszolgáltatott emberekbe törli a lábát.

 

A kulturális bizottság alelnöke szerint ezzel a javaslattal a Fidesz megint arra ösztönzi a fiatalokat, hogy amilyen gyorsan csak lehet, hagyják itt ezt az országot. Ha a Fidesz ellen szavazó fiatalok külföldre kergetése a cél, Orbán Viktor jó úton halad, csak ebbe egy ország fog belerokkanni.

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>