Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Vesztes háború az államadósság ellen
2013-07-23 11:51:38
Vesztes háború az államadósság ellen

Vesztes háború az államadósság ellen

Az MSZP szerint az Orbán-kormány csődjét, legfontosabb célkitűzésének elbukását jelenti, hogy Magyarország az Eurostat legfrissebb adatai alapján elvesztette az államadósság elleni háborút.

 

Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő hangsúlyozta, az európai statisztikai adatok alapján Magyarország ismét a legeladósodottabb tíz uniós ország közé került, a bruttó közadósság GDP-hez viszonyított aránya ugyanis 82,4 százalékon áll. "Kimondhatjuk: ezzel az Orbán-kormány megbukott" - szögezte le nyilatkozatában a szocialista politikus, majd hozzátette: : a "mérhetetlen megszorítások értelmetlenné váltak, a magán-nyugdíjpénztári vagyon lenyúlása és az emberek pénztárcájának kiürítése teljesen felesleges volt". Tukacs István azt is elmondta, hogy a "fideszes kétharmad a négymillió szegény országává tette hazánkat, ami miatt harminc új adót vetettek ki az emberekre" .

 

Az Eurostat által hétfőn közölt adatok szerint - amelyek megegyeznek a Magyar Nemzeti Bank által július elején közölt előzetes adatokkal -, mind az eurózónában, mind az Európai Unió egészében nőtt az államadósság hazai össztermékhez (GDP) viszonyított aránya az első negyedévben. A magyar államháztartás GDP arányos adóssága március végén, az Eurostat adatai szerint, 23 339 510 millió forint, a GDP 82,4 százaléka volt. Az előző negyedév végén 22 385 620 millió forint, a múlt év első negyedének a végén pedig 22 402 732 millió forint, a GDP 79,2 százaléka, illetve 79,9 százaléka volt az adósságállomány.

 

-naan-

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-07-23 15:20:23

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>