Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Vazul napja van.
Vettel érzelmes búcsúvideóban búcsúzott a Forma-1-től, szeretné látni felnőni a gyerekeit
2022-07-31 16:43:15
Vettel érzelmes búcsúvideóban búcsúzott a Forma-1-től, szeretné látni felnőni a gyerekeit

Vettel érzelmes búcsúvideóban búcsúzott a Forma-1-től, szeretné látni felnőni a gyerekeit

 

Minden új értelmet nyert. Azok után, hogy Sebastian Vettel csütörtökön bejelentette az év végi visszavonulását, új fénytörésbe került a tőle szokatlan egy nappal korábbi lépése is. A négyszeres világbajnok szerda este/éjjel elindította a hivatalos Instagram-fiókját, vagyis feladta eddigi határozott ellenállását, és a közösségi média aktív felhasználójává vált – írja az m4sport.hu.

 

Posztot egyet sem tett közzé. Mostanáig. Az első két bejegyzése egy német és egy angol nyelvű, fekete-fehér búcsúvideó lett, melyben a visszavonulásáról beszél, de annál sokkal többről.Családról, értékrendről, a versenyzésnél fontosabbá vált dolgokról, egy kis F1-kritikáról, környezetvédelemről, jövőről.

 

Az alábbi, az anyanyelvén felolvasott rendhagyó búcsú teljes szöveget közölte a portál.

 

 „Az év végén lezárom a Forma–1-es időszakomat. Itt most talán fel kéne sorolnom azokat az embereket, akik segítettem az utamon. Fontosabbnak érzem viszont elmagyarázni a döntésem okait.”

 

„Szeretem ezt a sportágat. Amióta csak tudom az eszem, az életem középpontját jelentette. De létezik a pályán zajló életem, és a pálya mellett zajló életem. A versenyzőlét sosem az egyetlen énem volt. Az identitás definíciója számomra sokkal inkább arról szól, kik vagyunk, hogyan kezelünk másokat, és pusztán arról, mit csinálunk.”

 

„Ki vagyok én? Sebastian vagyok. Három gyermek édesapja, egy csodálatos asszony férje. Kíváncsi vagyok, és könnyen ámulatba ejtenek az emberek a szenvedélyükkel és a képességeikkel. A tökéletesség megszállottja vagyok. Toleráns vagyok, és úgy gondolom, mindannyiunknak ugyanolyan jogaink vannak az élethez, függetlenül a származásunktól, a kinézetünktől vagy attól, kit szeretünk.”

 

„Szeretem, amikor odakint vagyok. Szeretem a természetet és annak csodáit. Makacs vagyok és türelmetlen. Tudok nagyon ideges lenni. Szívesen nevettetek meg másokat. Szeretem a csokoládét. A kedvenc színem a kék. Hiszek a változásban és a fejlődésben, valamint abban, hogy az apró dolgok számítanak. Optimista vagyok, és hiszem, hogy az emberek jók.”

 

„Az autóversenyzés mellett van egy családom. És megbecsülöm az együtt töltött időt. Emellett sok más dolog is érdekel. A Forma–1 iránti szenvedélyem sok időt igényel. Időt, amit a családommal szeretnék eltölteni. Az energia, ami ahhoz kell, hogy az autóval és a csapattal is egy legyek, koncentrációt és erőfeszítéseket követel. A Forma–1-ért annyi áldozatot vállalni, amennyit a múltban vállaltam és amennyit helyesnek vélek, valamint jó apának és férjnek lenni, számomra többé már nem összeegyeztethető.”

 

„Megváltoztak a céljaim. A futamgyőzelmekről, a bajnoki címekért való küzdelemről, a gyerekeim felé tolódtak. Szeretném látni, ahogyan felnőnek, szeretném továbbadni nekik az értékrendemet. Szeretnék figyelni rájuk, és nem akarom, hogy többször búcsúznom kelljen tőlük. Szeretnék tanulni tőlük, inspirálódni a hatásukra. A gyerekek jelentik a mi jövőnket. Annyi mindent fedezhetünk fel és tanulhatunk meg. Az életről, de önmagamról is.”

 

„Mit jelent a jövő? Egy gyorsan változó világban élünk. Mindannyian alakítjuk a következő éveket, és meghatározzuk a jövőbeli életünket.”

 

 „Forma–1-es versenyzőnek lenni olyan dolgokat von maga után, ami nekem már többé nem tetszik. Ezek talán valamikor meg fognak oldódni, de az akaratnak sokkal erősebbnek kellene lennie arra, hogy megvalósuljon ez a változás, és már ma tettekhez kéne vezetnie.”

 

„A beszéd már kevés. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy tovább várjunk. Nincs alternatíva. A verseny már kezdetét vette. A legjobb versenyem? Még előttem áll! Hiszek a holnapban. Az idő egy irányba halad, és én szeretnék az idővel együtt haladni. Ha visszatekintünk, attól csak lelassulunk.”

 

„Várom az ismeretlent és az új kihívásokat. A nyomok, amiket a pályán hagytam hátra, megmaradnak, amíg az idő és az eső el nem mossa őket. Új nyomok kerülnek a helyükre. A holnap azoké, akik a mát alakítják. A következő kanyarok jó kezekben vannak, mert az új generáció már kanyarodik. Hiszem, hogy mindig van egy verseny, amit megnyerhetünk.”

 

„Éljetek jól, és köszönöm, hogy osztozhattam veletek a versenypályán! Minden egyes méterét élveztem!”

További híreink
A szálkásító edzés 5 aranyszabálya
Ahhoz, hogy elérjük álmaink testét– ami a legtöbb esetben a szálkás testalkat – nemcsak kemény munka és kitartás szükséges, hanem a megfelelő edzésterv alkalmazása is. Po...
2024-05-20 10:26:17, Hírek, Sport Bővebben
3+1 dolog, amire a sövényvágó kiválasztása előtt fontos figyelni
A sövényvágó kiválasztása komoly döntés. Legyen szó akár kerti munkáról, akár szakmai felhasználásról, ha szeretnénk megtalálni a leginkább megfelelő eszközt, akkor vásár...
2024-04-27 19:30:57, Hírek, Sport Bővebben
Mitől olyan realisztikus, de mégis biztonságos az airsoft lövedék?
Az airsoft több mindenben is különbözik a paintballtól, mégis olykor összetévesztik a kettőt. Ami biztos, hogy mindkettő biztonságos, az airsoft esetén azonban különösen ...
2024-04-26 11:58:47, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha valaki meghozza élete egyik legnagyobb döntését és családi ház építésébe fog, akkor azt igyekszik jól csiná...
Bővebben >>