Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Visszakúszik a járvány...?; Az újabb fertőzések miatt újabb intézkedések várhatóak
2020-07-20 10:07:35
Visszakúszik a járvány...?; Az újabb fertőzések miatt újabb intézkedések várhatóak

Visszakúszik a járvány...?; Az újabb fertőzések miatt újabb intézkedések várhatóak

Szlávik János arról is beszélt, hogy sokan tartanak a külföldről behurcolt esetektől, ám szerinte a karanténszabályok betartása elegendő lehet a fertőzés továbbterjedése ellen.

 

A főorvos jelezte, hogy folyamatosan csökken a kórházban fekvő koronavírusos betegek száma, az elmúlt napokban nagyjából két tucat fertőzöttet kellett ápolni.

 

A járvány esetleges második hullámát a főorvos megelőzhetőnek tartja Magyarországon, mivel az itteni szabályok sokkal szigorúbbak, mint a máshol bevezetettek. Ha mégis megindulna egy második hullám, annak bekövetkeztét egy-két héttel előre meg lehetne jósolni a szennyvíztisztítókból vett minták alapján. A következő két hétben nem várható az esetszámok jelentősebb emelkedése.

 

Akárcsak korábban Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, az infektológus főorvos is arról beszélt, hogy helyénvaló volna a maszkhasználat további szigorítása.

 

Arról, hogy a világ melegebb területein miért terjed gyorsan a vírus, Szlávik azt mondta: a meleg miatt az emberek légkondicionált helyekre húzódnak vissza, ahol tömörülnek, és nem használnak maszkot. Ez is okozhatja a járvány terjedését.

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>